Cancerul ne pandeste din asternuturi, pahar sau farfurie

Vineri, 28 Iunie 2013, ora 18:25
5918 citiri
Cancerul ne pandeste din asternuturi, pahar sau farfurie
Foto: articles.mercola.com

Lumea in care traim si mancarea pe care o consumam ascund pericole dintre cele mai mari. Printre ele se numara cel de a face cancer. Anumiti factori ne predispun mai mult decat orice la aceasta afectiune.

Soarele de vara reprezinta un factor care poate duce la aparitia cancerului de piele. De asemenea, cei care prefera sa faca gratare in aer liber ar trebui sa se mai gandeasca putin, caci aceasta metoda de a prepara carnea poate aduce cu ea si factori cancerigeni. Hot-dog-ul mareste si el riscul tumorilor maligne, la fel cum o fac si anumiti detergenti folositi la spalarea hainelor.

Iata cele mai neasteptate locuri de unde te pandeste cancerul, conform Health Life.

Orice e curatat cu detergent

Acesta este bun pentru inlaturarea petelor de pe haine, insa ascunde si substante chimice toxice. De vina ar fi substanta denumita dioxan 1,4, acesta cauzand cancer animalelor in cadrul testelor de laborator. Totusi, inca nu s-a demonstrat ca el provoaca aceasta maladie si oamenilor.

Daca vrei sa micsorezi pe cat posibil riscul de cancer, citeste bine eticheta, unde iti poti face o idee despre chimicalele continute.

Hainele care nu se calca

Imbracamintea care contine formaldehide de obicei nu are nevoie sa fie calcata, insa desi pare sa fi fost creata in avantajul nostru, este periculoasa pentru sanatate. Aceasta cauzeaza cancer respirator si nazal, sustin specialistii in domeniu.

Ei ne recomanda sa spalam hainele dupa ce le cumparam, aceasta operatiune simpla reducand emisia de formaldehida cu 60%. O alta solutie ar fi sa optam pentru hainele din materiale naturale.

Cartofii prajiti, chipsurile si painea

Acrilamida este o substanta chimica folosita in tratarea apei menajere, insa ea se gaseste si in aceste produse. Se gaseste pana si in gogosile pe care le cumparam.

Acrilamida se formeaza cand alimentele care contin carbohidrati sunt procesate la temperaturi inalte, moment in care un aminoacid reactioneaza cu zaharurile.

Din cauza acrilamidei, in corpul uman apar anumite reactii care pot duce la mutatii ale ADN-ului, ceea ce creste riscul de cancer.

Unele solutii pot reduce riscul in aceasta privinta: inainte de a praji cartofii, tine-i in apa timp de doua ore si gateste la temperatura mai mica, mai putin timp.

Paharele de cafea

O substabnta numita stiren este folosita pentru a produce paharele de cafea pe care le folosim aproape zilnic in oras. Pentru a vedea daca ele contin acest element toxic, putem verifica daca pe fundul recipientului este inscriptionata cifra 6.

Stirenul afecteaza si el in mod negativ ADN-ul nostru.

De asemenea, nu se recomanda gatirea in recipiente din plastic.

Tigara alectronica

Si despre aceasta unii experti sustin ca ar creste riscul de cancer. Unele tipuri de tigari electronice contin chiar substanta numita nitrozamina, gasita si in tigarile obisnuite.

O alta cale prin care aceasta substanta apare in corpul nostru este prin consumul de hot dog sau sunca. Substanta se formeaza cand acizii din stomac reactioneaza cu nitratii si nitritii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#obiecte uz casnic cancer, #cancer tigari electronice, #cancer pahare plastic stiren, #cancer detergent , #cancer
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5