Cazurile de cancer din intreaga lume vor creste cu 75% pana in 2030

Sambata, 02 Iunie 2012, ora 11:00
4915 citiri
Cazurile de cancer din intreaga lume vor creste cu 75% pana in 2030

Cancerul in intreaga lume va prolifera intr-un ritm mai sustinut decat cresterea naturala a populatiei, estimandu-se o accelerare a numarului de diagnosticare a cazurilor de cancer cu 75% pana in anul 2030.

In prezent, Terra este locuita de sapte miliarde de oameni si se aspteapta ca populatia plantetei sa atinga un numar de 8,3 miliarde de locuitori pana in 2030.

Insa numarul cazurilor de cancer va creste intr-un ritm mai rapid, ajungandu-se de la 12,7 milioane in 2008 (ultima cifra disponibila) la 20,3 milioane in 2030, cu o imnultire si mai rapida in tarile sarace, de 93%.

In plus, numarul deceselor cauzate de cancer va creste de la 7,6 milioane in 2008 la 13,2 milioane in 2030, aflam din Le Monde care citeaza datele publicate in revista medicala "The Lancet Oncology".

"Ne asteptam la inmultirea, la nivel mondial, a cazurilor de cancer colorectal, a cancerului de san si cel al prostatei. O particularitate a tarilor bogate va fi cresterea cancerului de plamani la femei", precizeaza medicul Freddi Bray, coordonator al studiului desfasurat la Centrul international de cercetare a cancerului, organism care apartine de OMS si care are sediul la Lyon.

Scaderea cazurilor de cancer de origine infectioasa

Cazurile de cancer al stomacului si cel de col uterin se asteapta sa scada la nivel mondial, iar in tarile dezvoltate, aceeasi tentinta o va avea si cancerul pulmonar la barbati. De asemenea, se vor diminua cazurile de cancer de origine infectioasa, cum sunt cel de col uterin si la ficat.

Insa din pacate aceasta diminuare va fi compensata de inmultirea cazurilor de cancer la colon si de rect, de san si de prostata, care par sa fie asociate cu dezvoltarea economica si cresterea nivelului de viata in tarile occidentale.

"Anumite tipuri de cancer sunt clar legate de nivelul de dezvoltare socio-economic", subliniaza studiul. Cancerul colorectal este un exemplu indicat in acest sens: 40% din cazurile la nivel mondial sunt concentrate in tarile dezvoltate, care insa totalizeaza doar 15% din populatia lumii. "Cauzele acestei asocieri nu sunt inca clare", chiar daca alimentatia din tarile occidentale este des incriminata, potrivit studiului.

Cu alte cuvinte, cancerul ramane inca un mister, iar cifrele comunicate de acest raport sunt ingrijoratoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#crestere cazuri cancer in lume, #estimare cazuri cancer 2030, #diminuare cancer origine infectioasa, #cancerul in tarile dezvoltate , #cancer