Ce sa mananci si ce nu pentru a preveni cancerul de san

Luni, 14 Septembrie 2015, ora 14:23
6457 citiri
Ce sa mananci si ce nu pentru a preveni cancerul de san
Foto: Ziare.com

Cancerul de san este una dintre formele cel mai des intalnite in randul femeilor. Tocmai de aceea oncologul britanic Mohammed Keshtgar a realizat un scurt ghid al preparatelor si alimentelor pe care trebuie sa le consume femeile pentru a preveni aceasta afectiune, dar a intocmit si o lista cu cele nerecomandate.

Oncologul a realizat acest ghid pornind de la faptul ca unele studii au aratat ca 9% dintre cazurile de cancer ar putea fi prevenite cu ajutorul dietei, arata Daily Mail.

Ghidul oncologului sustine ideea de a manca cel putin cinci portii de legume pe zi, pentru ca acestea sunt bogate in antixodanti, elemente care previn oxidarea, care ajuta dezvoltarea cancerului.

Mituri despre cancerul la san, date in vileag

Alimentele pe care trebuie sa le incluzi in dieta ta

Continand grasimi nesaturate sanatoase, toate semintele sunt o sursa excelenta de omega 3 si omega 6. Acestea ofera organismului fibre solubile, fitochimicale si steroli ce pot proteja de multe boli, inclusiv cancerul. Semintele de susan contin minerale si fitoestrogeni, care ajuta la reglarea productiei de estrogen, ce impiedica producerea si formarea celulelor tumorale.

Boabele de soia verde contin cei noua aminoacizi necesari organismului, vitamine, minerale, fibre si fitoestrogeni, care inhiba cresterea celulelor canceroase.

Sfecla rosie este delicioasa si poate fi consumata cruda, fiarba sau gatita in alt fel. Culoarea violet vine de la betacyanin, care are proprietati anticancerigene. Frunzele pot fi mancate precum spanacul si sunt importante pentru organism, continand fier, calciu si vitaminele A, C si E.

Salvia ajuta la prevenirea cancerului datorita faptului ca este bogata in fitochimicale, fiind si o buna sursa de nutrienti, inclusiv vitamine A, B, C si K, dar si de multe minerale importante.

Si rosiile ajuta in acest caz, insa trebuie tinut minte ca licopenul din tomate devine mai puternic dupa gatire.

Pestele gras, precum somon, sardine, macrou, este bogat in omega 3 si vitamina D. Mai mult, somonul contine agenti naturali care inhiba cancerul.

Sperante pentru femeile cu "gena Angelinei Jolie": Medicamente uzuale care riscul de cancer mamar

Ce trebuie sa mananci cat mai putin

Carnea rosie. Grasimile saturate sunt asociate cu riscul de a dezvolta cancer de san post menopauza si scad si sansele supravietuirii dupa ce a fost stabilit acest diagnostic.

Evita mancarea gatita indelung, iar daca faci gratar nu lasa carnea foarte mult pe jar, pentru ca se pot produce substante cancerigene.

Prajiturile, biscutiii si produsele de patiserie contin grasimi ascunse care cresc colesterolul rau si il scad pe cel bun.

Zaharul ridica nivelul glucozei din sange si concentratia de insulina, lucru care poate provoca cancer de san.

Carnea procesata, de exemplu sunca, bacon sau crenvursti, este considerata, dar nu dovedita, a fi cancerigena.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#alimente preventie cancer san, #alimente cancer san, #dieta cancer san , #cancer