Ce trebuie sa stii despre protectia impotriva soarelui

Luni, 08 Iulie 2013, ora 08:44
2399 citiri
Ce trebuie sa stii despre protectia impotriva soarelui

In ultimii zeci de ani, soarele a devenit tot mai puternic, iar radiatiile ultraviolete reprezinta un pericol tot mai mare care ne expune riscului de a face cancer de piele. Unele informatii in privinta protectiei solare sunt utile acum in sezonul vacantei.

Alegerea unei creme de protectie solara este si ea un pas foarte important in efortul de a ne proteja in fata radiatiilor ultraviolete, scrie Fox News. Totusi, unele persoane pot avea alergie la aceste produse.

Ele pot fi alergice la anumite ingrediente ale cremei respective. Cele mai mari probleme le pun conservantii prezenti in crema, dar si aroma pe care producatorul o pune in ea. Specialistul David E. Cohen spune ca oamenii pot avea alergie chiar la soare.

Cine este mai expus alergiilor

Persoanele care pot fi alergice la lotiunile de protectie solara sunt cele care sunt expuse soarelui in mod regulat, care lucreaza in aer deschis, precum si femeile care folosesc produse cosmetice ce contin elemente de protectie solara. Lotiunile folosite de noi atunci cand facem plaja sunt de doua feluri.

Un tip actioneaza ca un "absorbant chimic" care e asemenea unui burete ce blocheaza actiunea daunatoare a radiatiei ultraviolete asupra pielii. In cazul persoanelor cu piele sensibila, exista ingrediente care ii ajuta in asemenea situatii. De exemplu, dioxidul de titan si oxidul de zinc actioneaza in asemenea cazuri. Medicii recomanda efectuarea unor teste care sa arate daca o persoana este alergica la produsele de protectie solara.

De ce trebuie aceste lotiuni folosite

Intr-un articol aparut in revista "Annals of Internal Medicine" se arata ca folosirea regulata a acestor lotiuni este benefica pentru sanatatea pielii. In cadrul unui stuiu facut in aceasta privinta, expertii au tras concluzia ca persoanele care au folosit creme de protectie solara in fiecare zi in care au fost expuse razelor soarelui au avut un risc mai mic de a avea o piele imbatranita. Studiul a fost facut pe o perioada de patru ani.

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...