Chinezii vor sa trateze cancerul cu un accelerator medical cu ioni grei

Vineri, 25 Decembrie 2015, ora 10:05
3522 citiri
Chinezii vor sa trateze cancerul cu un accelerator medical cu ioni grei
Foto: Pixabay

Cercetatorii chinezi au dezvoltat un accelerator medical cu ioni grei pentru a fi utilizat in radioterapia impotriva cancerului, au anuntat joi oamenii de stiinta din aceasta tara.

Un recent test cu privire la fasciculul acceleratorului a fost incununat de succes, marcand sfarsitul dependentei Chinei de echipamente importate, potrivit cercetatorilor de la Institutul de Fizica Moderna din cadrul Academiei Chineze de Stiinte, cu sediul in provincia Gansu din nord-vestul Chinei, informeaza agentia Xinhua.

Cercetatorii au declarat ca aparatul medical nou dezvoltat este capabil sa accelereze fascicolul de ioni de carbon pana la 400 de electron-volti pentru fiecare nucleu si sa furnizeze extractie non-lineara lenta si rezonanta.

Tratamentele moderne impotriva cancerului folosesc acceleratoare de ioni grei pentru a bombarda o tinta cu electroni de mare energie si a distruge astfel celulele canceroase.

Institutul din China a inceput sa dezvoltare acest accelerator din luna mai a anului 2012, dupa sase decenii de cercetare. In prezent, un singur spital din China, aflat in Shanghai, dispune de un astfel de echipament pentru tratamentul cancerului, acesta fiind importat din strainatate.

De indata ce acceleratorul creat de cercetatorii chinezi va trece de evaluarea si inspectia institutiei China Food and Drug Administration vor putea incepe testele clinice dupa care aparatul medical va fi pus complet in functiune pentru terapie, mai noteaza agentia Xinhua.

#accelerator ioni grei cancer, #chinezi tratament cancer, #tratament nou cancer , #cancer
Comentarii
Poza Salamcusoia
Salamcusoia
rank 5
Chinejii sa gaseasca o terapie ca sa le-o creasca de la cei