5 mituri despre cancerul la san

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 13:29
2606 citiri
5 mituri despre cancerul la san

Doctorii nu stiu inca sa defineasca exact motivele aparitiei cancerului, dar deceniile in care numeroase studii au avut loc au dus la o intelegere relativa a bolii.

In baza acestor informatii, iata care sunt cele mai comune mituri legate de aparitia cancerului la san si de ce nu ar trebui acestea sa fie crezute, conform Reader's Digest:

Daca ai sanii mai mari, creste si riscul: studiile arata ca felul in care cresc tumorile nu are legatura cu marimea sanilor, asa ca aceasta nu are cum sa fie un factor de risc in provocarea cancerului.

Riscul creste doar in cazul in care mai mult de 50% din volumul sanilor este provocat de greutatea in plus, dupa cum sustine Asociatia Americana impotriva Cancerului, obezitatea fiind foarte periculoasa in special pentru femeile trecute de menopauza.

Daca nu ai cazuri de cancer in familie esti in siguranta: multe dintre femeile care sunt diagnosticate nu au antecedente de acest fel in familie. Lipsa acestor antecedente scade riscul aparitiei bolii cu doar 5-10%. Nu multe dintre cazurile de cancer la san, nici macar cele cu istoric familial, nu au drept cauza mutatii la nivelul genelor BRCA1 si BRCA2.

Daca iei pastile contraceptive ai un risc mai mare: ele contin intr-adevar anumiti hormoni aflati lin legatura cu cancer, dar dozele din generatia pastilelor de astazi sunt considerabil mai scazute decat cele de acum 20 de ani. Unele studii arata ca riscul este mai mare, dar dovezile nu sunt concludente, asa ca pastilele continua sa fie prescrise si sustinute de medici.

Folosind deodorant iti maresti riscul: ganglionii limfatici, unde anumite forme de cancer se dezvolta, sunt localizati la subrat, lucru ce a facut unele persoane sa lege folosirea deodorantului de aparitia bolii. Unii cercetatori sugereaza ca deodorantele si antiperspirantele contin toxine care provoaca tumori, dar nu exista dovezi clare in acest sens. Totusi, este bine sa te feresti de substante precum parabenii.

Cancerul este boala femeilor de varsta a treia: faptul ca 50% dintre femeile ce sufera de aceasta boala se incadreaza intr-adevar in acest segment de varsta face ca lumea sa nu mai observe cele 25% dintre cazuri care apar la persoanele mai tinere. Cancerul nu este nici pe departe o boala a batranetii, medicii recomandand un control anual incepand cu 20 de ani, sfatuind totodata femeile sa se verifice singure, lunar, in oglinda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#cancer san mituri, #cancer san informatii, #cancer san avertizari, #cancer san sfaturi , #cancer