""
Ziare.com

Campania "Invinge cancerul! Luptam impreuna!", la final: 5 pacienti beneficiaza gratuit de tratament

Joi, 24 Iulie 2014, ora 19:54

   

Campania "Invinge cancerul! Luptam impreuna!", la final: 5 pacienti beneficiaza gratuit de tratament
Campania sociala "Invinge cancerul! Luptam impreuna!", derulata in perioada 28 iunie - 14 iulie, de catre Amethyst- Radiotherapy - cea mai mare retea europeana specializata in tratarea cancerului prin radioterapie in parteneriat cu FABC (Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania) a ajuns la final.

Cei cinci pacienti care vor beneficia gratuit de planuri complete de tratament al cancerului prin radioterapie de ultima generatie sunt patru femei si un barbat:

- Iuliana Mihailescu - 46 ani, cancer pelvian;
- Paraschiva Baltag - 74 ani, cancer la san;
- Valentina Guguianu - 56 ani, cancer la san;
- Luminita Argentina Stancu - 35 ani, cancer pelvian;

- Ioan Miftode - 65 ani, cancer de prostate.

Cei cinci pacienti au fost selectati de catre o comisie din care au facut parte Prof. Dr. Christian Chiricuta, Director Medical Amethyst - Radiotherapy si Cezar Irimia, presedintele Federatiei Asociatiilor Pacientilor de Cancer. Varsta medie a aplicantilor in cadrul programului "Invinge cancerul! Luptam impreuna" este de 57 ani.

Afectiunile canceroase au fost la nivelul sanului in procent de 33,3%, la nivelul prostatei - 18.5%, in zona pelviana - 14.8%, la nivel ORL - 11%, leucemie (cancerul sangelui) in procent de 7,4%. Restul procentajului de aproximativ 15% a fost constituit din pacienti suferind de cancer gastric, pulmonar si rectal.

"In Romania, doar un sfert dintre persoanele diagnosticate cu cancer au acces la tratament prin radioterapie de inalta performanta care le-ar putea salva vietile. Prin aceasta campanie precum si prin intreaga activitate a clinicilor noastre oferim bolnavilor de cancer din intreaga tara oportunitatea de a beneficia atat de tehnologie medicala de varf, cat si de o echipa de medici cu o pregatire exceptionala, in cadrul celei mai mari retele specializate in tratarea cancerului din Europa.

Tratamentele realizate in clinicile Amethyst Radiotherapy sunt recunoscute pentru conceptul medical modern si individualizat conform nevoilor medicale ale pacientilor si in acelasi timp accesibile unei game largi de pacienti.", a declarat Ema Diea, Chief Executive Officer Amethyst - Radiotherapy Romania.

Tratamentul prin radioterapie IMRT-VMAT realizat la Amethys - Radiotherapy include urmatoarele: consult medical initial, analiza dosarului medical, stabilirea strategiei de tratament de catre comisia oncologica interdisciplinara, efectuarea CT-ului de planning, conturarea organelor la risc si a volumurilor tumorale, stabilirea obiectivelor si a restrictiilor de doza, efectuarea calculului dozimetric si verificarea dozimetrica, verificare imagistica a pozitionarii pacientului pentru iradiere, sedintele de iradiere, asigurarea si controlul calitatii permanente, controale interapeutice saptamanale.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 769 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

da, ruleta ruseasca

si gainarii sa imbulzesc sa le fara reclama....
in loc sa spuna ca este o campanie publicitara a unei firme care pune un pret pe viata fiecarui om.
Rusine !

 

campania "macabra" a luat sfarsit ...in sfarsit!

"cinci pacienti vor beneficia gratuit de planuri complete de tratament" ceilalti pacienti participanti acum au o tristete un plus!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor