Ziare.com

Crema radioactiva, remediu pentru cancerul de piele?

de Madalina Mitan
Sambata, 07 Ianuarie 2012, ora 15:17

   

Crema radioactiva, remediu pentru cancerul de piele?
O crema radioactiva ar putea vindeca pana la 3.000 de pacienti bolnavi de cancer la piele, in fiecare an.

Noua tehnica a fost descoperita de cercetatorii italieni, care au ajuns la concluzia ca aceasta este eficace in doua ore de la tratament, anunta The Daily Mail.

Tratamentul inedit contine un izotop radioactiv, rhenium-188 si a fost creat de cercetatorii din Italia. Crema radioactiva a fost deja testata pe 700 de italieni.

Ea nu este recomandata persoanelor diagnosticate cu forme maligne ale cancerului de piele. Dezavantajul este insa acela ca tratamentul lasa cicatrice, mai ales daca tumoarea are dimensiuni mari.

Aproximativ 3 la suta din persoanele afectate de aceste tipuri de cancer de piele au tumori profunde, care sunt dificil de indepartat chirurgical, mai ales daca se localizeaza pe ochi, nas sau urechi.

Noul tratament nu este dureros si nu lasa in urma cicatrice, potrivit celor care l-au creat. El presupune aplicarea unei folii chirurgicale in jurul tumorii si apoi acoperirea foliei cu crema radiactiva. Se indeparteaza dupa doua ore, timp in care se intareste, capatand aspectul unei cruste.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2935 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Precizare

Fraza : "Ea nu este recomandata persoanelor diagnosticate cu forme maligne ale cancerului de piel" trebuie interpretata in sensul;. Cu aceasta pasta radioactiva se vor putea trata carcinomul bazocelular si carcinomul scuamos, forme de cancer care afecteaza sute de mii de oameni anual. Totusi, acest tratament nu este potrivit pentru melanomul malign, cea mai mortala forma de cancer de piele.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor