Crioterapia, nou tratament pentru cancerul pulmonar

Marti, 16 Aprilie 2013, ora 10:59
8510 citiri
Crioterapia, nou tratament pentru cancerul pulmonar
Foto: ryanspringer.com

Cei care sufera de cancer pulmonar ar putea avea in viitor o sansa de vindecare cu ajutorul unei noi metode. Crioterapia este o metoda prin care tesutul afectat este inghetat. In cadrul testelor, metoda de tratament si-a dovedit eficienta.

Acest nou tratament recurge la inghetarea locului afectat de cancer si promite o noua abordare in tratamentul acestui tip de tumori care afecteaza plamanii, scrie inquisitr.com. Tehnica inghetarii tesutului a fost deja aplicata in cazul cancerului de prostata si a celui renal, precum si in cazul unor boli cardiace.

Crioterapia este folosita si in tratarea tumorilor benigne. Ea este o metoda preferata atunci cand anumite cazuri de cancer sunt considerate inoperabile. In plus, doctorii o folosesc si atunci cand cancerul este in metastaza, scopul fiind de a ameliora durerile. Tratamentul implica folosirea unor sonde care sunt introduse langa tesutul afectat, pentru a introduce acolo argon, un gaz care este ulterior inghetat.

Intregul proces dureaza in total aproximativ 10 minute. Operatiunea este atent urmarita pentru ca doar tesutul canceros sa fie inghetat, iar celulele sanatoase din apropiere sa nu fie vatamate.

Rezultatele testelor au fost foarte bune. Cei 22 de pacienti tratati astfel au scapat de tumorile maligne pulmonare. In cazul a 5 din 22 de pacienti, aceste tumori erau moarte la sase luni dupa aplicarea tratamentului.

Rezultatele vor fi prezentate la o conferinta de profil care va avea loc in orasul american New Orleans.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#cancer pulmonar crioterapie, #nou tratament cancer pulmonar, #inghetare celule canceroase , #cancer