Cuvintele dor: Multi copii care sufera de cancer, agresati la scoala

Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 17:59
10666 citiri
Cuvintele dor: Multi copii care sufera de cancer, agresati la scoala
Foto: Boston.com

Copiii care sufera de cancer si care invata in scoala primara sunt agresati, isi pierd prietenii si o parte din educatie, potrivit unui studiu al unei organizatii de caritate care sprijina persoanele bolnave de cancer.

Din interviurile facute cu membri ai peste 200 de familii, au aparut semne de intrebare in legatura cu felul in care institutiile de invatamant ii sustin pe elevii care au fost diagnosticati cu aceasta boala, relateaza BBC.

Violenta verbala afecteaza 2 din 3 copii romani

Efectele secundare ale tratamentului, precum caderea parului si pierderea in greutate reprezinta motive ale agresiunilor din partea celorlalti copii.

Unii dintre copii obisnuiesc sa le ridice caciula colegilor care sufera de cancer si care o poarta pentru a ascunde chelia.

Cel mai des intalnit caz de cancer in randul copiilor este leucemia, iar copiii care sunt diagnosticati astfel in primii ani de scoala raman in urma colegilor, deoarece nu pot invata la acelasi nivel sustinut.

Violenta verbala la varsta scolara - solutii pentru parinti si copii

Potrivit studiului, mai mult de o treime dintre parinti sunt nemultumiti de modul in care scolile i-au ajutat pe copii sa se integreze inapoi in sistemul de invatamant, pentru a recupera cursurile pierdute.

In plus, aproape jumatate dintre parinti sustin ca cei mici au fost izolati de colegii lor de scoala, iar unii si-au pierdut prietenii.

"Niciun copil nu ar trebui sa piarda educatia din cauza ca are cancer si este dezolant sa auzi ca unii dintre ei sunt tachinati si chiar agresati atunci cand se intorc la scoala", a spus seful organizatiei de caritate, Lorraine Clifton.

Descarca gratuit ghidul inteligent pentru copii, tineri si adulti, pentru a descoperi cum poti iesi dintr-o multime de situatii neplacute evitand violenta verbala sau contracarand efectele ei.

Afla mai multe despre violenta verbala si cum poate ea sa-ti afecteze copilul pe site-ul oficial cuvinteledor.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#copii cancer agresati scoala, #copii suferinzi cancer, #copii cancer cuvintele dor , #cancer