De la cititori: Sfatul batranilor - Alternative in combaterea cancerului (1)

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 07:38
6829 citiri
De la cititori: Sfatul batranilor - Alternative in combaterea cancerului (1)

Cu toate subventiile uriase de care beneficiaza cercetarea medicala, progresele medicinei in combaterea cancerului raman mult sub asteptari. In 1985, SUA a investit un miliard de dolari in cercetari privind cancerul si totusi in SUA se imbolnaveau pe atunci 600.000 de americani, din care peste 420.000 nu reuseau sa supravietuiasca bolii.

Constatam astfel ca tehnica de vindecare devine tot mai sofisticata, tratamentele tot mai scumpe, iar bolnavii tot mai numerosi. De ce cercetarea medicala nu gaseste medicamentul care sa vindece aceasta boala?

Putini stiu ca o substanta descoperita inca din anul 1830 de doi chimisti francezi a fost folosita cu succese promitatoare de doctorul american Ernest T. Krebs incepand din 1920 in terapia cancerului.

Aceasta substanta, numita amigdalin a fost apoi studiata si de fiul dotorului cu acelasi nume, Ernest T. Krebs jr. (1911-1996) care a fost si cercetator farmacolog si care a reusit impreuna cu tatal sau sa puna la punct o tehnica de extractie a amigdalinului pur din samburii de caise amare.

Doctorul Krebs jr. a emis teoria ca, asa cum lipsa vitaminei C din corp produce scorbutul, tot asa lipsa amigdalinului are drept consecinta aparitia cancerului. Doctorul Krebs a testat substanta initial pe propriul sau corp, constatand ca e nepericuloasa.

Cu ajutorul amigdalinului, dotorul Krebs a obtinut vindecari miraculoase ridicand impotriva lui toata industria farmaceutica. Pentru ca totusi, multi nu erau prea convinsi, s-au facut studii cu amigdalinul, care au dovedit ce trebuia dovedit si anume ca este ineficient contra cancerului si foarte toxic pentru corpul uman.

In baza acestor studii, Food and Drug Administration (FDA) a luat decizia sa interzica pe teritoriul SUA folosirea amigdalinului in tratamentul cancerului.

Cum actioneaza amigdalinul contra celulei canceroase?

Amigdalinul este un compus organic netoxic, care in anumite conditii se descompune in benzaldehida si o cianida, doua componente care luate separat sunt extrem de otravitoare. Celulele canceroase produc o enzima numita beta-glucozidaza, care are proprietatea de a sparge molecula de amigdalin in cele doua componente extrem de toxice, omorand astfel celulele canceroase.

Aceasta enzima nu este produsa decat de celulele canceroase, ceea ce limiteaza actiunea destructiva a substantei numai asupra lor. In plus, in corp se afla o substanta numita rodaneza (tiosulfat-sulfurtransferaza) care neutralizeaza otrava ramasa si o transforma in substante folositoare corpului.

Sigur ca, daca o sa comparam amigdalinul cu tehnica de iradiere, care omoara de-a valma celulele bolnave si sanatoase, ne putem inchipui groaza pe care au resimtit-o cei care castiga atat de multi bani de pe urma a milioane de suferinzi.

Ulterior, industria famaceutica a facut eforturi pentru a putea obtine patentarea amigdalinului, lucru care nu i-a reusit deoarece amigdalinul este o substanta din natura. Orice substanta existenta in natura nu poate face obiectul unui patent si asta nu a putut industria farmaceutica sa ocoleasca oricat s-a straduit.

Amigdalinul, numit si laetrile sau vitamina B17, se gaseste in peste 800 de specii de plante. Alimente bogate in Amigdalin au fost cunoscute de multa vreme in medicina populara.

Astfel, samburii de caise amare au fost folositi in antichitate ca substante anticanceroasa, iar in Rusia sunt informatii din anul 1845 ca aceleasi seminte aveau aceeasi intrebuintare. In Tibet, uleiul de caise e considerat un medicament extrem de eficient iar poporul Hunza folosea samburii de caise amare in alimentatie.

(va urma)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#amigdalin cancer, #tratamente alternative cancer , #cancer