Dieta vegetariana creste riscul de cancer si alte boli

Joi, 31 Martie 2016, ora 11:56
14699 citiri
Dieta vegetariana creste riscul de cancer si alte boli
Foto: Ziare.com

Nutritionistii recomanda consumul de fructe si legume, dar cu moderatie. Un nou studiu arata ca dieta vegetariana creste riscul de boli de inima si cancer.

Cercetatorii au descoperit ca o dieta vegetariana urmata pe termen lung provoaca o mutatie genetica. Aceasta ii face pe oameni vulnerabili la inflamatii, arata Daily Mail.

Dieta vegetariana, mai periculoasa pentru mediu decat consumul de carne

Mutatia ii face pe vegetarieni capabili sa absoarba mai usor din plante acizii grasi necesari, dar stimuleaza si productia de acid arahidonic, care creste riscul bolilor inflamatorii si de cancer. Asta inseamna ca gena mutanta transforma acizii grasi in acid arahidonic.

De asemenea, mutatia impiedica producerea de Omega 3, care protejeaza organismul de boli de inima.

Noul studiu argumenteaza o concluzie mai veche a unei cercetari in urma careia s-a constatat ca vegetarienii prezinta un risc marit cu 40% de a dezvolta cancer la colon fata de oamenii care consuma carne.

Vegetarienii nu mai pot manca nici banane: ce secrete ascund unele alimentele considerate "safe"

Tom Brenna, profesor de nutritie la Universitatea Cornell, sustine ca persoanele care provin din familii ai caror stramosi au fost vegetarieni sunt mai susceptibile sa aiba gena care metabolizeaza mai repede acizii grasi din plante. In cazul acestor oameni, spune specialistul, uleiurile vegetale vor fi transformate in acid arahidonic, crescand riscul de inflamatie cronica, strans legat de bolile de inima si cancer.

Mai mult, cercetarile au aratat ca vegetarienii au deficit de proteine, fier, vitamina D, vitamina B12 si calciu. Pe de alta parte, in cazul lor, este mai mic riscul de a suferi de diabet, obezitate sau sa faca atac vascular cerebral.

#dieta vegetariana cancer, #dieta vegetariana boli, #dieta vegetariana risc sanatate , #cancer