""
Ziare.com

Fructele si legumele ii feresc de cancer pe fumatori

Vineri, 10 Septembrie 2010, ora 15:44

   

Fructele si legumele ii feresc de cancer pe fumatori
Persoanele care consuma legume si fructe risca mai putin sa se imbolnaveasca de cancer pulmonar, sustin cercetatorii de la Institutul National de Sanatate si Mediu din Olanda.

Fructele si legumele proaspete au capacitatea de a proteja impotriva cancerului cu celule scuamoase, risc la care se suspun in foarte mare masura fumatorii activi si pasivi, informeaza Businessweek.

Medicul Bas Bueno-de-Mesquita si colegii sai, au colectat date privind sanatatea si dieta zilnica a 452.187 de europeni. In urma verificarii acestor informatii, s-a constatat ca exista o legatura directa intre cantitatea de de fructe si legume consumate si riscul aparitiei cancerului pulmonar.

In cazul celor care mananca regulat fructe si legume a fost dovedit un risc foarte mic de aparitie a cancerului. Drept urmare, in opinia oamenilor de stiinta, daca gama de fructe si legume consumate este mai variata, riscul aparitiei cancerului este mai redus.

Pe de alta parte, in ciuda rezultatelor optimiste ale studiului realizat de specialistii olandezi, oamenii de stiinta cred ca singura modalitate de protejare eficienta impotriva aparitiei cancerului pulmonar este renuntarea completa la fumat.

Medicii sustin ca oamenii trebuie sa renunte atat la fumatul activ, cat si la cel pasiv.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2709 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor