Ziare.com

Kilogramele in plus, asociate cu unele tipuri de cancer

Duminica, 17 August 2014, ora 10:27

   

Kilogramele in plus, asociate cu unele tipuri de cancer
Peste 50% din barbati si 35% din femeile din Europa au surplus de greutate sau sufera de obezitate. Constatarea este cu atat mai grava cu cat cercetatorii britanici au descoperit o legatura intre obezitate si dezvoltarea unor forme de cancer.

Oamenii de stiinta de la Scoala de Igiena si Medicina Tropicala din Londra au monitorizat peste 5 milioane de persoane cu varsta de peste 16 ani, intr-un studiu care a durat 7 ani, informeaza Top Sante.

Din cele 22 de forme cancer cu care care au fost diagnosticati 167.000 de participanti la studiu, in jur de 17 au fost asociate cu un indice mare de masa corporala (IMC).

Astfel, cresterea greutatii corporale a fost asociata cu un risc mai mare de cancer uterin (62%), de vezica biliara (31%), de cancer la rinichi (25%) si de cancer de tiroida (9%).

"Am observat o serie de variatii in functie de cancer. De exemplu, cancerul uterin este favorizat in mare masura de un IMC ridicat, in vreme ce pentru alte tipuri de cancer efectul este mai mic sau chiar nul. Unele forme de cancer, precum cel de san la femeile tinere, pot avea un risc mai mic de aparitie in cazul unul IMC mare. Acest lucru arata ca excesul de greutate actioneaza diferit in functie de tipul de cancer", precizeaza dr. Krishnan Bhaskaran, coordonatorul cercetarii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2580 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor