Leucemia, invinsa cu ajutorul unei noi terapii

Joi, 11 August 2011, ora 20:49
3528 citiri
Leucemia, invinsa cu ajutorul unei noi terapii

Cercetatorii au testat cu succes o noua terapie de tratare a leucemiei, care consta in transformarea celulelor din sange in "asasini" care vaneaza si omoara celulele canceroase.

Pana acum, terapia a fost testata pe doar trei pacienti, dar rezultatele sunt mai mult decat incurajatoare: doi pacienti nu mai au cancer dupa un an de tratament, iar starea celui de-al treilea s-a imbunatatit.

Cercetatorii se pregatesc deja sa incerce acet tip de terapie si pe alte tipuri de cancer.

"A functionat grozav. Am fost surprinsi ca a mers asa de bine", spune dr. Carl June, expert la Universitatea din Pennsylvania, care adauga ca trebuie sa mai afle cat de mult dureaza aceste remisii ale cancerului.

In cadrul studiului pe care l-a condus au fost implicati trei barbati cu stadii avansate de leucemie limfocitara. In prezent, singurele sanse in acest caz sunt transplantul de maduva sau de celule stem, solutii care nu functioneaza intotdeauna si au un grad ridicat de risc.

Cercetatorii lucreaza de ani de zile pentru a gasi modalitati de a stimula sistemul imunitar in lupta cu cancerul. Incercarile anterioare de a modifica genetic celule din sange numite celule T au avut un succes limitat - celule modificate nu se reproduceau bine si dispareau repede.

June si colegii sai au adus modificari procedeului, noua tehnica ducand la o "armata de celule - ucigasi in serie" care vaneaza celulele canceroase. In cadrul experimentului, era luat sange de la fiecare pacient, iar celule T erau indepartate, modificate in laborator, iar apoi milioane de astfel de celule erau introduse inapoi in sangele pacientului in trei infuzii.

Timp de doua saptamani nu s-a intamplat nimic, apoi unul dintre pacienti, in varsta de 64 de ani, a inceput sa faca febra, frisoane si sa vomite. Toti trei pacientii au dezvoltat, apoi, o afectiune care apare cand mor multe celule canceroase in acelasi timp, semn ca terapia functioneaza.

Principala complicatie a terapiei este determinata de faptul ca tehnica distruge si celule care lupta impotriva altor infectii, dar pacientii primesc tratament in acest sens.

Sursa: Think Outside The Box

Citeste si:
Premierul Cîțu face cadou Bisericii Ortodoxe Române imobilul Schitului Darvari și Ferma Vlăsiei, în sedința Guvernului de mâine
Premierul Cîțu face cadou Bisericii Ortodoxe Române imobilul Schitului Darvari și Ferma Vlăsiei, în sedința Guvernului de mâine
Guvernul condus de Florin Cîțu dorește trasmiterea în mod gratuit, prin hotărâre de Guvern, a două imobile aflate în prorietatea statului către Biserica Ortodoxă Română. În nota de...
Vlad Voiculescu: ”România a comandat iraţional vaccinuri şi a ajuns în situaţia de a vinde şi dona mai multe decât orice altă ţară din Europa”
Vlad Voiculescu: ”România a comandat iraţional vaccinuri şi a ajuns în situaţia de a vinde şi dona mai multe decât orice altă ţară din Europa”
Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu afirmă că ancheta DNA cu privire la vaccinurile cumpărate de România este bine-venită, întrucât ţara noastră a comandat iraţional...
Sursa: Ziare.com