Ziare.com

Metoda revolutionara pentru diagnosticarea cancerului la colon

Marti, 04 Februarie 2014, ora 11:49

   

Metoda revolutionara pentru diagnosticarea cancerului la colon
Specialistii americani au primit aprobarea pentru a folosi in diagnosticarea cancerului la colon o metoda revolutionara. Ei vor utiliza o pastila speciala care poate filma interiorul colonului atunci dupa ce este inghitita.

Pastila se numeste PillCam Colon si e produsa de compania Given Imaging (din Israel), ea avand incorporata o camera care poate filma interiorul colonului, scrie Fox News.

Autoritatile americane in domeniu (Food and Drug Administration) au aprobat folosirea acestui mijloc de diagnosticare in SUA.

Metoda poate fi folosita si la nivel global, expertii estimand ca in fiecare an ea ar putea fi utilizata pentru diagnosticarea a trei milioane de cazuri. Pastila poate detecta formarea unor polipi in colonul pacientilor care sunt supusi unei asemenea examinari, ea completand o analiza precum colonoscopia.

Sanatate la-ndemana cu dr. A. V. Ditoiu:Cancer de colon sau colon iritabil?

In SUA, de exemplu, numarul pacientilor carora li se face o colonoscopie incompleta in fiecare an este de 750.000. O asemenea problema implica si costuri suplimentare, alaturi de riscurile implicate de alte proceduri folosite pentru o examinare colorectala completa.

Compania Given Imaging este specializata in producerea tehnologiei folosite la vizualizarea, diagnosticarea si monitorizarea sistemului digestiv al oamenilor, inclusiv cu ajutorul pastilei denumite PillCam, care actioneaza asemenea unui endoscop.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3342 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

wow ce noutate!

pilula este utilizata si in romania de vre-o zece ani...

 

CE minunat ! Vede cancerul !

Si dupa ce il vede, ce face ?
Cum s e vindeca ? Stiu ca veti zice ca chimio,radiatie , operatie .
Nu e asa deloc ! Mor 100 %.
Vazutul cancerului e zero taiat in patru.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor