Minunile pe care le poate face medicina de azi pentru oameni

Sambata, 02 Noiembrie 2013, ora 17:37
4805 citiri
Minunile pe care le poate face medicina de azi pentru oameni

Tehnologia avanseaza intr-un ritm rapid, iar oamenii vor putea profita de ultimele descoperiri facute in domeniul medicinei. Unele sunt cu adevarat remarcabile si merita sa fie cunoscute.

Ochiul bionic

Inventia denumita Argus II poate trimite spre retina semnalul de la o camera video plasata in ochelari, acolo unde se gaseste un implant, scrie Men's Health. Descoperirea este destinata celor care si-au pierdut vederea, fiind disponibila in Europa inca din 2011.

Vederea pe care sistemul o asigura unei persoane nu este chiar cea mai buna, insa ea ii permite sa mearga pe trotuar, sa distinga albul de negru si sa citeasca cuvintele mari.

Argus II este disponibil deocamdata pentru pacientii care sufera de retinopatie pigmentara. In curand, el poate deveni o optiune pentru toti oamenii cu astfel de probleme.

Vindecarea cancerului

Nu toate tipurile de cancer sunt la fel de agresive. Cel la prostata ofera pacientului sanse de supravietuire mai mari fata de cancerul cerebral, de exemplu. Doctorii pot acum sa analizeze genomul unor tumori care sufera mutatii.

Astfel, ei pot vedea daca un tip de cancer este sensibil la chimioterapie sau daca el nu raspunde la alte tratamente medicamentoase. O asemenea posibilitate poate mari mult sansele de vindecare ale pacientului.

Vindecarea hepatitei C

Pana acum, hepatita de tip C era vindecata in cazul a 70% dintre pacienti. Totul se intampla dupa 48 de saptamani de injectii cu interferon, acest tratament avand multe efecte secundare neplacute.

Un nou medicament denumit Sofosbuvir este mult mai eficient impotriva bolii, vindecand 95% dintre bolnavi. In plus, noul medicament trebuie administrat timp de doar 12 saptamani.

Hormonul care salveaza inima

Aproximativ unul din 4 pacienti spitalizati din cauza insuficientei cardiace nu traieste mai mult de un an. Un nou medicament numit Serelaxin a crescut sansele de supravietuire cu 37%, se arata intr-un studiu facut la Universitatea din California, SUA.

El este o versiune sintetica a hormonului numit relaxina, care e produs de corpul femeilor insarcinate pentru a le ajuta sa faca fata cu bine unei sarcini, din punct de vedere cardiac.

Serelaxin are un efect de deschidere a vaselor de sange pentru a vasculariza mai bine organele. In plus, el are si proprietati anti-inflamatoare, sustine specialistul in domeniu, Michael Roizen.

Citeste si:
Conflict între PSD și PNL la Cluj. Mărul discordiei: o grădiniță cu predare exclusiv în limba maghiară cu bani de la guvernul ungar
Conflict între PSD și PNL la Cluj. Mărul discordiei: o grădiniță cu predare exclusiv în limba maghiară cu bani de la guvernul ungar
PSD și PNL au intrat în conflict în orașul Huedin din județul Cluj după ce social-democrații au anunțat că se opun unei grădinițe cu predare exclusiv în limba maghiară. Proiectul a...
Viceprimar din PNL exclus din partid după ce a votat împotriva mandatului de la liberali: „Partea asta nedemocratică din partid este tristă”
Viceprimar din PNL exclus din partid după ce a votat împotriva mandatului de la liberali: „Partea asta nedemocratică din partid este tristă”
Viceprimarul PNL din Satu Mare, Adelin Cristian Ghiarfaș, a fost exclus din partid după ce într-o ședință de Consiliu Local a votat împotriva mandatului dat de formațiune. Ghiarfaș...