Modalitati de prevenire a cancerului ovarian

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 16:42
3394 citiri
Modalitati de prevenire a cancerului ovarian

In afara de ecografiile regulate, care te asigura ca ovarele tale sunt in regula, mai sunt cateva lucruri simple pe care le poti face pentru a preveni cancerul ovarian sau macar pentru a-l depista in faze incipiente.

Urmand regulile propuse de Woman's Day, vei putea evita complicatii inutile si operatii periculoase.

1. Mergi la ginecolog in mod regulat. Acesta, in afara faptului ca te va examina, ar trebui sa te intrebe de istoria medicala a familiei tale, caci femeile care au cazuri de cancer in randul rudelor apropiate sunt mai predispuse la boala. Cateva teste de sange nu strica.

2. Acorda atentie semnalelor corpului. Simptomele cancerului ovarian seamana adesea cu durerile de burta. Daca te simti in mod regulat balonata, ai dureri in zona pelviana si iti este foarte greu sa treci peste perioada menstruatiei, trebuie sa te gandesti ca s-ar putea sa fie ceva in neregula cu ovarele tale si ca este cazul sa faci un control.

3. Gandeste-te ca ai putea sa iei anticonceptionale. Dupa 5 ani de luat aceste pastile, riscul instalarii cancerului ovarian scade considerabil. Cu cat se afla mai des la ovulatie pe durata vietii, cu atat o femeie are un risc mai mare de a face cancer ovarian, iar pastilele contraceptive controleaza acest proces, asa ca scad si riscul dezvoltarii cancerului.

George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#cancer ovarian prevenire, #cancer ovarian sfaturi, #cancer ovare sfaturi , #cancer