Ziare.com

Nanodiamante pentru tratarea cancerului de san

Sambata, 19 Martie 2011, ora 16:36

   

Nanodiamante pentru tratarea cancerului de san
O echipa de biologi americani si japonezi au dezvoltat o tehnica inovatoare, care permite tratarea cancerului de san cu ajutorul unor nanodiamante.

Administrarea medicamentelor anticancer se poate realiza cu ajutorul nanoparticulelor, nanodiamante, care duc la eficacitate a tratamentului de 10 ori mai mare decat in cazul abordarilor obisnuite, scrie MaxiSciences.

Metoda a fost testata pe soareci, de catre cercetatorii de la Institutul de inginerie si stiinte aplicate din cadrul Universitatii Northwestern, Illinois.

Acestia au descoperit ca anumite doze de medicamente anticancer utilizate in chimioterapie, cand sunt asociate cu nanodiamantele din carbon, conduc la reducerea dimensiunilor tumorilor canceroase. Este vorba de administrarea de molecule de doxorubicina, care sunt utilizate acum pe scara larga, care devin astfel mai eficiente in lupta cu cancerul. In urma testarii la soareci, cercetatorii biologi au obtinut rezultate concludente, in ameriolarea cancerului de san.

Desi au injectat doze letale in animale, ei au observat ca tratamentul cu nanodiamante, reduce toxicitatea in organismele infectate. Conform datelor prezentate,si publicate in revista Science Translational Medicine, molecula de doxorubicina a ramas intacta, iar particulele de carbon de dimensiuni nanometrice au permis o mai mare retentie in tumori si au limitat actiunea substantelor asupra tesuturilor sanatoase.

In momentul de fata se efectueaza testari ale acestei tehnici pe animale mai mari, pentru a confirma sau infirma eficacitatea unui astfel de tratament.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2135 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Un lucru este sigur: atotstiutorul n-a stiut de nanoparticule si n-a vindecat pe nimeni de cancer la sin.

N-a vindecat pe nimeni, punct.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor