Nuca de cocos - intrebuintari surprinzatoare

Vineri, 28 Mai 2010, ora 10:05
17321 citiri
Nuca de cocos - intrebuintari surprinzatoare
Foto: hubpages.com

Nuca de cocos este fructul palmierului de cocos, originar din Asia si India. In Romania, nuca de cocos a patruns la inceput doar sub forma de praf pentru prajituri. Apoi, fructul palmierului de cocos a aparut in hipermarketuri.

Poate nu stiai, dar fructul foarte copt contine in proportie de 90% grasimi saturate, necesare structurii celulare pentru pastrarea integritatii si fermitatii. Mai mult, aceste grasimi sunt esentiale pentru absorbtia calciului in oase si tocmai de aceea nuca de cocos este un fruct pentru intreaga familie, informeaza hubpages.com.

Fructul palmierului de cocos contine grasimi care protejeaza ficatul de efectele toxice ale alcoolului si drogurilor. Tot ele sunt responsabile pentru intarirea sistemului imunitar, iar acizii omega 3 se absorb mai bine la nivelul tesutului atunci cand dieta este bogata in acizi saturati.

Poate fi aliatul tau de nadejde pentru mentinerea dietei, contrar opiniei generale ca un regim cu nuca de cocos ingrasa. Ajuta la reglarea metabolismului, avand importante proprietati antivirale. Specialistii americani recomanda regimul cu nuca de cocos in cazul racelilor, pentru ca influenteaza decisiv stoparea dezvoltarii virusului gripal.

Uleiul virgin de nuca de cocos reduce influenta colesterolului rau si regleaza valorile mari. Face minuni pentru piele, redand fermitatea, stralucirea si elasticitatea naturala.

Parul grizonat nu il vei vedea decat la altcineva pentru ca pe tine te va ocoli. Vei avea din nou un fir de par intarit, ferm, stralucitor, ca la 20 de ani. Dieta cu nuca de cocos previne cancerul la colon si san, iar ca balsam de buze hraneste pielea uscata si previne crapaturile inestetice.

Toate componentele palmierului de cocos pot fi folosite in industria cosmetica, alimentara, pentru numeroasele lor beneficii asupra sanatatii, dar si in alte scopuri. Daca frunzele sunt folosite la acoperisuri in zonele tropicale, scoarta se foloseste pentru producerea franghiilor si maturilor.

Din fructe se folosesc laptele, ca o simpla bautura tonica, pulpa sa, ingredientul minune pentru sanatatea organismului, iar uleiul se gaseste in fructul matur, foarte bine copt.

Poti incerca un regim de cateva luni de nuca de cocos pentru oricare dintre afectiunile tale sau pur si simplu pentru frumusetea si intretinerea ta. Nu trebuie decat sa consumi cu regularitate unul dintre produsele fructului, pulpa, laptele sau uleiul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#nuca cocos intrebuintari, #nuca cocos frumusete, #nuca cocos cancer, #nuca cocos colesterol , #cancer