Pericol de cancer in ruj si produsele pentru ingrijirea buzelor

Joi, 02 Mai 2013, ora 23:38
5373 citiri
Pericol de cancer in ruj si produsele pentru ingrijirea buzelor
Foto: aloevera-forever.eu

Rujul poate ascunde un mare pericol pentru sanatatea femeilor. La fel se intampla si in cazul unor alte produse pentru ingrijirea buzelor. Cercetatorii americani sustin ca acestea au in ele metale cancerigene.

Conform articolului publicat in revista de profil "Environmental Health Perspectives", acest studiu preliminar a indicat faptul ca astfel de produse contin metale care pot provoca probleme de sanatate oamenilor, scrie CBS News. Aceasta este concluzia cercetatorilor de la o universitate din California, "Berkeley School of Public Health".

Expertii au studiat un grup de 12 fete cu varsta cuprinsa intre 14 si 19 ani, ele facand parte dintr-un grup asiatic care traieste intr-un cartier sarac din orasul Oakland, California. Fetele au fost rugate sa noteze marcile de ruj folosite, precum si alte produse pentru ingrijirea buzelor. Apoi, specialistii au cumparat aceste produse si le-au supus unor teste de laborator, inclusiv unele de spectrometrie, totul pentru a vedea cu ce probleme se pot confrunta tinerele fara sa stie.

Probleme grave de sanatate din cauza rujului

In acestea au fost gasite urme de plumb, cadmiu, crom, aluminiu, titan si alte metale periculoase. Plumbul poate fi foarte periculos pentru sanatate, el fiind o neurotoxina prezenta in nu mai putin de 24 de produse studiate de specialisti. Pretul produselor a variat intre 6 si 24 de dolari fiecare. Cel mai periculos este cromul, si el fiind gasit in aceste produse. Cromul este cunoscut pentru efectul sau cancerigen, el provocand cancer pulmonar si la stomac.

Femeile care folosesc aceste produse in exces trebuie sa stie ca aluminiul prezent in ele este un alt metal toxic pentru corpul uman, excesul folosirii acestor produse fiind periculos pentru sanatate.

Problema este ca rujul si produsele pentru buze sunt inghitite treptat de femei, acesta fiind marele pericol pentru sanatatea lor.

Problemele ce pot aparea afecteaza inclusiv creierul, rinichii, culminand cu tumorile cancerigene.

Specialistii mai spun ca femeile insarcinate sunt cele mai expuse pericolului, aceste produse putand sa provoace probleme neurologice si cognitive viitorului copil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#produse cosmetice frumusete ruj, #metale aluminiu plumb cadmiu crom, #boli afectiuni cancer , #cancer