Ziare.com

Putem face cancer din cauza colesterolului?

Sambata, 05 Iulie 2014, ora 09:03

   

Putem face cancer din cauza colesterolului?
Nivelul ridicat al colesterolului "rau" ar putea fi un factor de risc pentru cancerul de san, potrivit unui studiu recent al oamenilor de stiinta britanici.

De vina este obezitatea, care creste riscul de cancer de san. Pana acum, medicii nu cunosteau exact legatura dintre aceste doua probleme. O echipa de specialisti britanici a descoperit, in urma unei analize retrospective, ca adevaratul vinovat ar fi colesterolul "rau", anunta Destination Sante.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta de la Universitatea din Aston, Birmingham, au monitorizat un milion de femei pe o perioada de 14 ani.

"Studiul nostru preliminar arata ca un nivel ridicat al colesterolului 'rau' creste de 1,64 de ori riscul unei femei de a face cancer de san", explica specialistii.

Cu toate acestea, oamenii de stiinta spun ca studiul de fata este unul "de observare", fiind nevoie de mai multe cercetari in acest sens, pentru a ajunge la o concluzie documentata.

Pe aceeasi linie, expertii spun ca este posibil ca statinele, medicamentele pentru reducerea nivelului colesterolului, sa fie folosite pentru tratamentul cancerului de san.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2331 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Colesterolul nu

Pastilele date sa reduca colesterolul sint cu riscuri mari la toate /.
Asta e nivelul medicinii. Colesterolul e rau desi creierul are 95 % ,,,colesterol. Cei care iau pastile de redus colesterolul risca sa ramina si mai prosti.
Colesterolul e mereu bun, Nu este bun si rau. S-a detasat in " stiinta " colesterolul rau doar sa vinda pastile chiar daca e bun colesterolul cit mai mare.
Ficatul produce colesterol mai mult cind ese cerere de celule noi, cind apar cicatrici de la trauma .
A.... voi stiati ca e colesterolul de la ouia si sunca ? Nu e ! E produs de ficat oride cite ori corpul o cere. In general prostii iau asa medicamente . Care sint si fanaticii sectei medicinei.
Cancerul este exact invers . Nu se descurca cu grasimi .

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor