Secrete care te feresc de cancer

Vineri, 07 Iunie 2013, ora 23:49
6557 citiri
Secrete care te feresc de cancer
Foto: Fox News

Una dintre cele mai mari spaime ale omului modern este cancerul. Aceasta boala teribila poate fi evitata prin respectarea unor principii esentiale ale unei vieti echilibrate.

Soarele

Orice om care vrea sa fie sanatos trebuie sa stie ca un pic de soare aduce numeroase beneficii sanatatii corpului, scrie Fox News. In piele se gaseste vitamina D, aceasta fiind activata dupa expunerea la soare, mai exact dupa ce asupra ei actioneaza razele ultraviolete. Printre formele de cancer care pot fi evitate astfel se numara cel la colon si cancerul mamar.

Un fruct important

Cercetatorii americani din San Francisco au descoperit faptul ca oamenii cu mai multa vitamina C in sange nu aveau in corp bacteria H. pylori. Aceasta cauzeaza ulcerul gastric si poate duce la aparitia cancerului la stomac.

Analizele

Cei cu varsta peste 50 de ani trebuie sa stie ca o analiza precum colonoscopia este esentiala pentru monitorizarea starii lor de sanatate. Cancerul colorectal este una dintre cauzele majore de moarte in zilele noastre. Testele materiilor fecale nu sunt eficiente in depistarea cancerului, iar colonoscopia ramane cel mai sigur mijloc de depistare a acestei maladii.

Dieta

Numeroase studii au aratat faptul ca broccoli ne ajuta sa evitam mai multe forme de cancer, printre care se gasesc cel ovarian, pulmonar, al vezicii urinare si cancerul colorectal. Gatirea la abur timp de trei minute a acestei legume mareste puterea unui compus pe care ea il contine, sulforafanul, acesta luptand impotriva tumorilor maligne. Gatirea la microunde nu este buna pentru ca elimina antioxidantii din aceasta leguma foarte sanatoasa.

Evita painea alba

Daca mananci multa paine alba este bine de stiut ca aceasta are o incarcatura glicemica ridicata. Painea alba poate cauza si cancer colorectal, se arata intr-un studiu al specialistilor de la Harvard. Se recomanda, de asemenea, evitarea pastelor fainoase albe si a cartofilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#boli afectiuni tumori maligne, #cancer analize colonoscopie, #cancer san mamar , #cancer