Sfaturi pentru a va feri de cancer

Duminica, 31 Octombrie 2010, ora 19:02
4608 citiri
Sfaturi pentru a va feri de cancer
foto: myhealthnewsdaily.com

Cancerul este o maladie necrutatoare si este bine sa tineti cont de cateva sfaturi pentru a nu avea suprize neplacute. Va prezentam cateva modalitati prin care puteti reduce semnificativ acest risc.

Cercetarile arata ca, daca tinem seama de cateva sfaturi referitoare la stilul de viata, putem sa tinem mai bine cancerul departe de noi, informeaza myhealthnewsdaily.com.

Acestea vin din partea Dr. Anne McTiernan, cercetator in domeniul preventiei la Fred Hutchinson Cancer Research Center, din Seattle.

1. Nu fumati si nu folositi nici un fel de produse din tutun. Fumatul provoaca multe tipuri de cancer: de esofag, oral, de stomac si de pancreas. Daca fumati, lasati-va urgent, caci sunteti expusi unui risc enorm.

2. Testati-va in mod regulat. Sunt incluse aici testele de colon, sani, prostata, cervix si piele. Doctorul va va spune cat de des trebuie sa vi le faceti si la ce varsta sa incepeti. Chiar daca nu aveti simptome, descoperirea timpurie a cancerului sporeste sansele de vindecare.

3. Limitati consumul de alcool. Nu beti mai mult de doua pahare de bauturi alcoolice pe zi. In cazul femeilor, nu trebuie depasit un pahar.

4. Protejati-va pielea de soare. Razele ultraviolete sunt foarte daunatoare pielii dumneavoastra. Folositi creme cu un grad de protectie solara cat mai mare.

5. Faceti sport. Oamenii activi fizic au sanse mai mici de a se imbolnavi de cancer. Nu trebuie sa faceti sport de performanta, ci doar exercitii normale cum ar fi mersul pe jos, pe bicicleta sau sa practicati dansul sportiv.

6. Evitati o terapie cu hormoni in cazul menopauzei. Folosirea unei asemenea metode creste riscul cancerului uterin. Daca, totusi, luati astfel de hormoni, nu depasiti o perioada de cinci ani.

7. Nu va expuneti substantelor periculoase. Un exemplu este expunerea la radiatii. Razele X sunt foarte periculoase, cele ultraviolete de mare intensitate si razele gama. Acestea pot sa provoace cancer pulmonar, de piele, de san, cancer al tiroidei si de stomac.

Cu toate acestea, o viata traita conform sfaturilor medicale ne scapa doar de jumatate din formele de cancer existente, spun specialistii.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#cancer risc, #alcool tutun, #Cancer de san, #uterin pulmonar, #raze x ultraviolete , #cancer