Studiu alarmant: Antioxidantii accelereaza raspandirea cancerului in corp?

Sambata, 17 Octombrie 2015, ora 21:17
8916 citiri
Studiu alarmant: Antioxidantii accelereaza raspandirea cancerului in corp?

Antioxidantii sunt apreciati pentru beneficiile aduse organismului si pana acum se spunea ca reduc riscul dezvoltarii unor anumite tipuri de cancer. Dar un nou studiu arata ceva diferit: Antioxidantii ar putea ajuta celulele canceroase sa se raspandeasca mai repede.

Din momentul in care termenul de antioxidanti a depasit limita laboratoarelor si a ajuns sa fie promovat in media, oamenii au crezut ca este bine sa asimilezi cantitati mai mari din substanta ce se gaseste in fructe de padure, ceai verde sau legume cu frunze. Dar un nou studiu ridica semne de intrebare cu privire la acest lucru, arata Market Business

Se stia ca antioxidantii, care includ vitaminele C si E sau betacarotenul, protejeaza celulele organismului impotriva deteriorarii, actionand ca aparatori impotriva radicalilor liberi. Acest lucru este minunat pentru celulele normale.

Dar oamenii de stiinta de la un centr medical al Universitatii Texas au constatat ca magia antioxidantilor poate avea efect si asupra celulelor canceroase facandu-le sa se raspandeasca mult mai repede.

Excesul de suplimente de vitamine duce la cancer

Cercetatorul Sean Morrison si colegii sai au facut aceasta descoperire realizand teste pe soareci, iar rezultatele au fost alarmante.

Morrison a explicat ca intregul proces are loc din cauza stresului oxidativ, cauzat de un dezechilibru intre productia de oxigen reactiv si capacitatea sistemului biologic de a repara daunele, adica producerea de radicali liberi si initierea unor reactii de oxidare, in urma carora sunt agresate membranele si organitele celulare.

Omul de stiinta a precizat ca este nevoie de alte studii pentru ca rezultatul sa fie confirmat, adaugand ca persoanele care sufera de cancer trebuie sa consume in continuare antioxidanti, ca parte dintr-o dieta sanatoasa.

Topul alimentelor care lupta impotriva cancerului

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...