Ziare.com

Toate tipurile de cancer, depistate printr-un test revolutionar

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 18:57

   

Toate tipurile de cancer, depistate printr-un test revolutionar
O analiza de sange pusa la punct de oamenii de stiinta britanici ar putea inlocui procedurile invazive, care nu sunt intotdeauna necesare pentru diagnosticarea cancerului.

Un test de sange realizat de cercetatorii englezi promite ca poate ajuta la diagnosticarea tuturor formelor de cancer. Analiza ar putea fi indicata persoanelor care prezinta simptome sugestive de boala, inlocuind teste invazive precum biopsia, anunta Daily Mail.

In cadrul studiului preliminar realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Bradford, analiza a ajutat la depistarea cu acuratete a cancerului si a starilor precanceroase din sangele persoanelor cu melanom, cancer de colon si de plamani.

Testul, numit LGS (Lymphocyte Genome Sensitivity), evalueaza afectarea ADN-ului la nivelul globulelor albe atunci cand acestea sunt expuse unor raze ultraviolete de intensitati diferite.

Semnele clare ale cancerului de piele - la ce trebuie sa ai grija

"Globulele albe fac parte din sistemul natural de aparare al organismului. Stim ca sunt expuse unui stres atunci cand lupta cu cancerul sau cu alte boli, de aceea ne-am intrebat daca s-ar putea observa ceva asemanator si atunci cand sunt expuse razelor ultraviolete. Am observat ca la persoanele cu cancer, ADN-ul este mai mult lezat de ultraviolete decat in cazul celorlalti oameni", explica prof. Diana Anderson, coordonatoarea cercetarii.

Dupa cercetarea la care au participat 208 persoane s-au depistat 58 de cazuri de cancer, 56 cu forme precanceroae, iar restul de 94 erau sanatosi.

Mai este nevoie de studii suplimentare, urmand ca testul sa fie pus pe piata in cazul unui rezultat favorabil.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4918 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor