Ziare.com

Tot mai multe cazuri de cancer in Romania - pe locul 10 in Europa

de Ana Ilie
Marti, 16 Aprilie 2013, ora 16:37

   

Tot mai multe cazuri de cancer in Romania - pe locul 10 in Europa
Numarul romanilor diagnosticati cu diverse forme de cancer a crescut abrupt in 2012, cu 78.000 de noi cazuri, comparativ cu 51.450, cu un an inainte, releva un studiu al EUCAN, organizatie finantata de Comisia Europeana si Agentia Internationala pentru Cercetarea Cancerului, a OMS, printre altele.

Noile date plaseaza Romania pe locul 10 in randul tarilor din Europa, scrie Romania Insider.

Cele mai frecvente tipuri de cancer din Romania sunt cancerul de san (8.900 de cazuri), cancerul de plamani (peste 11.000) si cancerul de colon (peste 10.000 de cazuri).

Potrivit statisticilor EUCAN, peste 43.000 de barbati si 35.000 de femei au fost diagnosticati cu cancer anul trecut in Romania.

"In ultima saptamana, am avut mai multe discutii cu privire la insuficienta finantare a spitalelor de stat, scriza din sanatate, coruptia si abuzul sistemului. Probabil cel mai dureros aspect este criza citostaticelor si lipsa medicamentelor vitale pentru tratamentul bolnavilor de cancer.

In aceste circumstante, pacientii nu au de ales si merg sa se trateze in strainatate, platind sume importante pentru ingrijirea specializata", a explicat Zahal Levy, presedinte MediHelp International.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4562 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sigur

ca numarul total "onoreaza" Romania, dar fata de anul trecut nu a crescut neaparat incidenta cancerului, ci mai ales s-a imbunatatit diagnosticarea, raportarea si centralizarea acestor cazuri din toate spitalele de provincie.

 

Nu avem ce face tovarasi,

aceasta e rasa, romanul nou modificat genetic! Tite si bulane la televizor, aer poluat plus incarcat cu fudulie si hotie plus tigari de calitate inimaginabil de proasta, mincare de la eu (ca a noastra e la cosul de gunoi).

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor