Trei solutii simple pentru a reduce consumul de zahar

Duminica, 06 Aprilie 2014, ora 09:33
4579 citiri
Trei solutii simple pentru a reduce consumul de zahar

Zaharul este un aliment nociv si consumat in cantitati mari determina cresterea riscului de obezitate si favorizeaza aparitia unor boli grave, de la afectiuni metabolice, pana la cancer.

Cea mai buna solutie este sa reduci elimini zaharul din alimentatie, inclusiv a zaharului ascuns in alimente comune, iar pentru asta ai nevoie de solutii pentru a reduce consumul de zahar.

Mai mult de jumatate din zaharul consumat zilnic provine din surse sarate, cum ar fi sosurile, combinatiile de condimente, biscuiti si painea. Iaurturile, unele produse derivate contin si ele zahar. Aceste zaharuri ascunse sunt considerate cele mai periculoase deoarece conditioneaza gustul, dau dependenta si pot duce la cresterea consumului de zahar in mod inconstient, scrie Shine.Yahoo.

Solutia este sa compari etichetele si alege acele marci care contin cele mai putine grame de zahar per portie. O buna cale este sa alegi sosurile picante in locul celor dulci, produsele natur, in locul celor preparate. Reducerea consumului de zahar ascuns este cel mai important pas pentru a reduce nevoia de zahar a organismului.

Mananca bine si sanatos dimineata. Aparent nu are nici o legatura cu excluderea zaharului din alimentatie, dar nutritionistii sustin ca un mic dejun sanatos si bogat, mentine glicemia la un nivel optim mai multe ore, ceea ce scade nevoia de a manca ceva intre masa de dimineata si masa de pranz. Poti reduce consumul de zahar daca vei manca un mic dejun bogat in fibre si proteine (oua sau omleta, paine din cereale integrale, iaurt grecesc simplu si fructe).

Miscarea in aer liber reduce necesarul de zahar si implicit scade consumul de zahar. Miscarea reduce nivelul glicemiei din sange si sustine metabolizarea corecta a glucozei. Practic o simpla plimbare de 10 minute poate anula nevoia imperioasa de a manca ceva dulce. Scaderea nivelului de glucoza din sange stimuleaza pofta de dulce, dar mare parte din glucoza se afla in fibrele musculare, iar miscarea stimuleaza eliberarea acestia.

Acestea sunt considerate de medici si nutritionisti cele mai bune solutii care te pot ajuta sa reduci, fara prea mari angoase si frustrari, consumul de zahar si sa te echilibrezi metabolic.

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#reducerea consumului zahar, #zahar nociv organism, #solutii reducere zahar , #cancer