Ziare.com

Un condiment simplu poate combate cancerul de colon

Miercuri, 03 Septembrie 2014, ora 17:26

   

Un condiment simplu poate combate cancerul de colon
Un tratament modern, care foloseste un compus activ din curcuma, ar putea fi eficient in tratarea cancerului de colon, potrivit unei cercetari recente.

Curcumina, principiul activ din curcuma (sau sofran indian, care se gaseste in curry), este studiata de multa vreme de cercetatori in oncologie, informeaza Top Sante.

De mii de ani, aceasta planta este folosita pentru tratarea guturaiului, a inflamatiei, a artritei si a altor boli. Aceasta molecula ar putea chiar preveni metasazele in cadrul cancerului de colon. De pilda, un studiu efectuat de specialistii germani de la Universitatea Ludwig Maximilian din Munchen a evidentiat eficacitatea curcumei in chimioterapia folosita in cancerul de colon.

Cel mai recent studiu, efectuat de specialistii de la Centrul James Graham Brown din SUA, a avut ca scop aflarea modalitatii prin care se poate administra curcumina pacientilor pentru ca doza sa tinteasca direct celulele maligne din cancerul de colon.

Curcumina se absoarbe dificil si trebuie consumata in cantitati mari pentru a ajunge in colon. In cadrul studiilor clinice in care s-au folosit capsulele obisnuite s-a constatat ca mai putin de un sfert ajungea la tinta.

Cercetatorii si-au indreptat atentia catre exozomi, microvezicule de grasime care transporta curcumina direct la celulele canceroase, atacandu-le.

Efectul miraculos al ardeiului iute in lupta cu cancerul de colon

La studiu au participat 35 de persoane care au fost diagnosticate recent cu cancer de colon si care au primit curcumina timp de sapte zile. Un grup l-a primit sub forma de exozomi, un alt grup l-a luat ca atare, iar restul a primit un placebo.

Dupa o saptamana, cand au fost operate tumorile, specialistii au analizat nivelul de curcumina din tesutul normal si din cel canceros.

"Studiul este la inceput si trebuie sa stabileasca daca aceasta noua tehnologie este o modalitate sigura pentru ca persoanele sa fie tratate cu curcumina. Urmeaza sa vedem daca aceasta noua tehnologie de livrare a produsului direct la tumoare ii creste eficienta", a explicat dr. Emma Smith, unul dintre cercetatori.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 13467 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pai

- shi numele e ... predestinat ! :o)))

"Un condiment simplu poate combate cancerul de colon"

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor