Ziare.com

Un nou medicament pentru cancerul gastric

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 19:56

   

Un nou medicament pentru cancerul gastric
Oamenii de stiinta au supus unor teste clinice un nou medicament care lupta cu cancerul gastric.

Conform raportului publicat in revista "The Lancet", in urma testelor, oamenii de stiinta de la Spitalul Universitar "Val d' Hebron" si de la Institutul de Oncologie "Val d' Hebron" au detectat un anticorp (ramucirumab) care stopeaza actiunea diverselor proteine implicate in cresterea tumorilor maligne, scrie Science Daily.

Cancerul gastric este al patrulea cel mai intalnit tip de cacer si al doilea dupa rata de mortalitate, sustin specialisiti in domeniu. De obicei, cand sunt diagnosticati, pacientii sunt intr-o faza avansata a bolii.

Un anticorp esential in noul tratament

Descoperirea expertilor deschide o noua cale de tratare a acestei afectiuni. Testele, folosindu-se anticorpul ramucirumab, au aratat ca acesta stopeaza proteinele care stimuleaza angiogeneza, un proces prin care vasele de sange se formeaza din altele existente, acestea jucand un rol important in cresterea unei tumori maligne.

Testele clinice au fost facute pe 355 de pacienti cu cancer gastric in stadiu avansat. 238 dintre ei au primit tratamentul cu anticorpul ramucirumab, 117 primind un tratament placebo.

In cazul primei categorii de pacienti s-a constatat o prelungire a perioadei de viata medii (5,2 luni fata de 3,8 luni - in cazul celei de-a doua categorii).

Doctorul Josep Tabernero, coautor al studiului, spune ca o combinatie intre chimioterapie si acest tratament inseamna sanse mai mari pentru pacientii bolnavi de cancer gastric.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2550 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

anticorpii sint o minciuna !

Ce numesc ei anticorpi nu exista . E doar un mecanism de recunoastere si alerta . Omorirea microbilor si polarizarea ( electric ) agentilor chimic s e face cu dioxid de clor. Asta face corpul , nu are o armata de anticorpi.
VCad ca in fiecare zi este un nou leac de cancer.
Veti zice ca e preocupare. Nu este ! In cancer nu s e cerceteaz a nimic. Se iau doar bani pe as a studii, fara nici o valoare. Nici macar teoretica .
Cura pt cancer este descoperita demult. Secheama imunitate !
Numai ca lumea vrea " tratament " si nu vindecare.
Din citi am intilnit cu cancer, nu am vazut niciunul sa vreea sa se vindece . Si as a e la toate bolile cronice . Unu daca are tensiune a mare( explu ) nu vrea s afac nimic s a se vindece . Se duce la medic si face " tratament " toata viata .

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor