Ziare.com

Un virus, de trei ori mai eficient decat medicamentele impotriva cancerului

de Florin Necula
Luni, 11 Februarie 2013, ora 23:38

   

Un virus, de trei ori mai eficient decat medicamentele impotriva cancerului
Un tip de virus folosit pentru elaborarea vaccinului care a dus la eradicarea variolei ar putea sta la baza unui tratament revolutionar pentru cancerul hepatic, dupa ce s-a dovedit de trei ori mai eficient decat cel mai bun medicament recunoscut in lumea medicinei.

O versiune modificata genetic a virului "vaccinia" a triplat perioada medie de supravietuire a pacientilor cu o forma severa de cancer hepatic, provocand in schimb doar simptome usoare de gripa, informeaza New Scientist.

Treizeci de pacienti afectati de aceasta boala au primit trei doze ale virusului modificat, avand nume de cod JX-594, direct in tumora de pe ficat, timp de o luna. Jumatate dintre voluntari au primit o doza scazuta a virusului, in timp ce cealalta jumatate a primit o doza mare.

S-a descoperit un nou tratament pentru cancer, inclusiv cel al creierului (Video)

Toti pacientii au mai supravietuit, in medie, intre 6,7 luni (cei cu doza mica) si 14,1 luni (cei cu doza mare primita). Spre comparatie, Sorafenib, cel mai bun medicament existent pentru acest tip de cancer, a prelungit viata bolnavilor cu doar trei luni, in urma unor studii realizate in ultimii ani.

In plus, doi dintre pacientii care au primit cea mai mare doza virala erau inca in viata la mai mult de doi ani de la administrarea sa. Laurent Fischer, presedintele Jennerex, compania din San Francisco care a dezvoltat acest tratament sub numele de Pexa-Vec, a recunoscut ca este un progres substantial al ratei de supravietuire.

Fischer a mai spus ca, pana in prezent, peste 200 de oameni au primit virusul, care de asemenea ar putea fi folosit in alte tipuri de cancer, inclusiv cele ale pielii.

Pe langa micsorarea tumorei principale, virusul a reusit sa micsoreze orice tumori secundare din afara ficatului.

"Unele tumori au disparut complet, iar cele mai multe au aratat distrugeri partiale", a spus David Kirn, sef al studiilor de la Jennerex.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5376 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor