Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Alimente cu mai multi carbohidrati decat painea alba

Joi, 05 Aprilie 2012, ora 12:21
9399 citiri
Alimente cu mai multi carbohidrati decat painea alba

In timp ce painea alba pare sa fi devenit inamicul public numarul 1 al tuturor oamenilor ce vor sa aiba un stil de viata sanatas, caci toata lumea stie ca are carbohidrati, calorii multe si foarte putine elemente nutritive, nutritionistii spun ca exista alte alimente cu mult mai nocive.

Este bine sa ai grija la urmatoarele produse, conform Huffington Post, care a stat de vorba cu mai multi specialisti:

Cafele sofisticate

Nu doar ca aceste cafele-prajitura, cu nume la fel de sofisticate, au multe ingrediente grase si mult zahar, continand si la fel de multe calorii precum o masa normala, in jur de 400, insa ele au si la fel de multi carbohidrati precum o portie zdravana de paste, cam 60-80 de grame pe portie.

Covrigi opariti

Acestia au ajuns aproape un fel de ritual pentru multe persoane, inlocuind masa de dimineata, putand fi consumati cu unt si miere ori diverse dulceturi. Este bine sa te gandesti daca nu cumva acest obicei iti omoara silueta si sanatatea.

Iti poti permite sa mananci asa ceva, insa numai simplu, fara alte bunatati adaugate, doar daca alergi zilnic 2-3 ore. Un covrig are 250-300 de calorii si mai mult de 50 de grame de carbohidrati.

Sucuri din fructe, indulcite

Sucurile de fructe se gasesc la tarabe cam prin toate parcurile, dar de multe ori ele nu sunt complet naturale, fiind indulcite pentru un gust mai bun. Un pahar poate sa aiba 75 de grame de carbohidrati si 64 de grame de zahar.

Biscuiti cu cascaval

Acesti biscuiti sunt cat se poate de gustosi, dar sunt plini de chimicale. Au aditivi, coloranti, multa fructoza si sirop de porumb si in jur de 18 grame de carbohidrati pe biscuit. Iar in conditiile in care nimeni nu se poate opri la unul singur, situatia nu e prea roz.

Bunatati coapte de la cafenea

Briosele obisnuiau sa fie micute, insa, odata cu apetitul crescut al cumparatorilor, au crescut si ele, avand cam 64 de grame de carbohidrati si 30 de grame de zahar. Daca au faina alba, zahar si unt, nu este mare diferenta intre ele si o prajitura generoasa.

Iaurt cu fructe

Acesta este consumat de multe prezente feminine care spun ca tin la dieta, fara sa-si dea seama ce greseala fac. Iaurtul in sine este cat se poate de sanatos, dar cel cu fructe are si mult zahar de obicei, continand circa 25-30 grame de carbohidrati pe portie. In plus, este extrem de procesat.

Floricelele de la cinema

Chiar daca mananci o punga pe saptamana, tot este rau, caci se pare ca o portie de floricele are in jur de 1.200 de calorii, asta inainte sa adaugi unt, sare si alte ingrediente care sa imbunatateasca gustul. Dupa ce sunt complet asezonate, ele ajung sa mai aiba si 580 de miligrame de sodiu. Nici nu se pot numara orele in care ar trebui sa alergi pentru a da jos ce ai acumulat in urma consumului unei pungi de floricele, asa ca mai bine abtine-te!

Stafide acoperite cu glazura

Acestea sunt niste dulciuri iubite de multa lume si putini se pot opri la doar cateva stafide. Un sfert de cana contine in jur de 20 de grame de carbohidrati si 19 grame de zahar. Daca iti este pofta de dulce, mai bine cumpara un baton de ciocolata neagra.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#alimente carbohidrati, #mancare carbohidrati, #carbohidrati sanatate, #mabcare nesanatoasa carbohidrati , #carbohidrati