Parlamentul European spune NU carnii de la descendentii animalelor clonate

Vineri, 08 Iulie 2011, ora 23:26
1424 citiri
Parlamentul European spune NU carnii de la descendentii animalelor clonate
Foto: Arhiva

Parlamentul European (PE) este impotriva consumului de carne de la descendentii animalelor clonate, pozitie diferita de cea a Consiliului si a Comisiei Europene, a declarat vineri purtatorul de cuvant al Biroului de Informare in Romania al PE, Madalina Manolache.

"Un aspect major este legat de impasul in care se afla institutiile europene de a implementa aceasta problema, iar riscul este de declansare a unui razboi comercial cu SUA in interiorul Organizatiei Mondiale a Comertului. Trebuie sa vedem lucrurile si din aceasta perspectiva comerciala.

Parlamentul European se opune comercializarii carnii nu doar din animale clonate, dar si din descendenti ai acestora. Aceasta pozitie se deosebeste de cea a Consiliului si a Comisiei, care nu doresc extinderea interdictiei si asupra descendentilor animalelor clonate", a precizat Manolache.

Descendentii sunt rezultati din inseminare artificiala pe baza materialului genetic rezultat de la animalele clonate.

"In prezent nu se comercializeaza nicaieri in Uniunea Europeana carne din animale clonate, ci doar carne provenita din descendenti animalelor clonate. (...) Personal nu cunosc faptul ca se consuma si in Romania astfel de carne, dar la nivelul UE se importa din SUA, acolo sunt laboratoare specializate, existand alte laboratoare in Franta si Marea Britanie", a spus Mihalache.

Nu se cunosc efectele consumului de carne de la animale clonate

Reprezentantul Biroului de Informare al PE a adaugat ca nu se cunosc efectele pe termen lung ale introducerii acestui tip de alimentatie.

"Problemele legate din animale clonate nu tin doar de posibilele riscuri asupra sanatatii consumatorilor, dar si de aspecte de protejare a biodiversitatii si a mediului, precum si aspecte de etica si de bunastare a animalelor.

Exista studii care arata ca animalele clonate sufera de anumite boli sau au o durata mai scurta de viata si de aceea nu se stie exact care pot fi efectele asupra descendentilor sau asupra consumatorilor care folosesc carnea de la descencendentii animalelor clonate", a explicat Mihalache.

Romanii ar putea manca fara sa stie carne din urmasii animalelor clonate

Astfel, PE si Consiliul UE nu au reusit sa ajunga la un acord in aducerea la zi a regulilor privind alimentele noi, adica cele produse cu ajutorul unui procese tehnologice inovative sau daca nu sunt consumate decat de putin timp in UE.

Consiliul a refuzat o oferta de compromis prezentanta de PE, text care sugera obligatia de a eticheta ca atare alimentele derivate din descendentii animalelor clonate.

"La nivel de salarizare s-a ajuns ca în alte țări europene", susține Marcel Ciolacu
"La nivel de salarizare s-a ajuns ca în alte țări europene", susține Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent, sâmbătă, în judeţul Neamţ. Liderul PSD a vizitat o serie de obiective din judeţ, inclusiv o fabrică de microbuze din localitatea Dumbrava Roşie....
Primele voturi prin corespondență au ajuns din diaspora în România. Din ce țări au venit plicurile
Primele voturi prin corespondență au ajuns din diaspora în România. Din ce țări au venit plicurile
Compania Națională ”Poșta Română” a anunțat sâmbătă, 9 noiembrie, recepționarea primelor voturi prin corespondență trimise de cetățenii români din diaspora pentru alegerile...
#carne animale clonate, #comert carne animale clonate, #Parlamentul European animale clonate , #carnea
  1. Zeci de maimuțe au evadat dintr-un laborator. „Cred că au parte de o aventură”
  2. Cum se aplică „metoda scandinavă” pentru a dormi mai bine dacă împarți patul cu cineva. Explicațiile unui expert în somn fac înconjurul planetei. „Ar putea salva căsnicii”
  3. Horoscop zilnic. Sâmbătă, 9 noiembrie. Zodia care ar putea pleca într-o călătorie
  4. Bancul zilei: Discuție între noră și soacră
  5. Alertă medicală. Tensiunea 12/7 considerată cândva "de aviator" nu mai este optimă, ci mare. Se schimbă reperele pentru riscul cardiovascular
  6. Bei ceai cu lămâie? Motivul pentru care trebuie să renunți la acest obicei. De ce să nu mai adaugi niciodată lămâie în ceai
  7. Alimentul care este mai cancerigen decât zahărul. Nimeni nu vorbește despre el. Ce spun medicii
  8. N-a ajutat-o pe Kamala Harris să ajungă președinte, dar are un succes uriaș la Premiile Grammy. Beyoncé, cel mai nominalizat artist din istoria galei
  9. Dieta pentru detoxificarea colonului și a ficatului. Este cea mai eficientă
  10. Excelență în transplantul de cornee la Clinica Oculus: medicii Ozana Moraru și Cristian Moraru se întorc din Italia cu experiențe și inovații de ultimă oră