Bauturi dulci, acidulate vs bauturi naturale

Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 11:00
6513 citiri
Bauturi dulci, acidulate vs bauturi naturale

Atat timp cat exista consumatori, vor exista si bauturi dulci, acidulate, despre care se stie ca fac rau, dar vocile care sa explice in ce fel fac rau sunt rare si nu prea convingatoare.

Bauturile acidulate sunt relaxante, enegizante, dulci si mai au si cofeina, lucru pe care il stiu foarte putine persoane, de aceea acestea sunt oferite chiar si copiilor. Si tocmai pentru ca nu stiu cat de nocive sunt aceste bauturi se intreaba de ce au copii cu probleme.

De asemenea, exista persoane carora medicul le-a interzis sa mai bea cafea, dar care, zilnic, beau cantitati impresionante de bauturi carbogazoase dulci, fara sa realizeze ca, de fapt, au inlocuit cafeaua cu sucuri care au acelasi efect.

Efectul imediat al bauturilor carbogazoase este insomnia. E firesc ca dupa cateva pahare de suc acidulat, care mai contine si cofeina, pe langa alte ingrediente care fac destul rau, sa nu te poti odihni noaptea, sa ai insomnii.

Osteoporoza, pietre la rinichi, carenat de calciu

Pe langa faptul ca se cheltuiesc o groaza de bani pentru procurarea acestor bauturi, sucurile carbogazoase strica dantura, duc la osteoporoza ori la aparitia pietrelor la rinichi, sau pot provoca o carenta de calciu in organism.

In cazul in care iti doresti sa renunti la acest obicei destul de nociv pentru organism, sa stii ca nu e usor, iti trebuie vointa si alternative.

Una dintre variante ar fi ca din fructe si legume sa iti pregatesti acasa sucuri cu adevarat naturale, surse excelente de nutrienti, fara a avea multe calorii.

Un suc energizant poate fi preparat si acasa din citrice. Ai nevoie de un grepfrut, o portocala, o jumatate de lamaie si un storcator manual de citrice.

Apa cu lamaie sau limonada este o bautura naturala straveche, cu care odinioara se rasfatau si bunicii nostri. Poate fi consumata oricand, indiferent de anotimp, tinand cont, mai ales, de calitatile benefice pentru organism ale celor doua ingrediente principale care o compun, apa si lamaia.

O alta alternativa la sucurile din comert ar putea fi ceaiul verde. Cercetarile efectuate pana in prezent concluzioneaza ca acesta poate ajuta la micsorarea riscului de a dezvolta anumite tipuri de cancer, boli de inima sau alte afectiuni cum ar fi formarea unor pietre la rinichi. Ceaiul verde este bogat in antioxidanti si nu are calorii daca nu ii adaugi zahar.

In loc de ceai verde se pot bea ceaiuri si din alte plante, cu conditia ca ceaiul sa fie pregatit in casa si nu cumparat gata preparat de la magazine. Si ceaiul procurat de la magazine are cam aceleasi chimicale ca si bauturile dulci carbogazoase.

Sa avem sanatate!

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#bauturi carbogazoase riscuri, #sucuri acidulate boli, #sucuri naturale fructe legume, #sucuri carbogazoase pericol , #ceai