Bea ceai ca sa slabesti

Marti, 02 Decembrie 2008, ora 17:56
39061 citiri
Bea ceai ca sa slabesti

Una dintre cele mai simple metode de slabit o reprezinta ceaiurile care au un efect laxativ grabind tranzitul intestinal, elimina excesul de apa si echilibreaza activitatea endocrina.

Daca vrei sa stii care sunt plantele cu care sa iti prepari ceaiurile de slabit poti sa consulti lista de mai jos si sa te pui pe treaba, anunta revista Avantaje.

Puteti pierde kilogramele in plus cu ajutorul ceaiului verde, teina, ceaiul negru, cicoarea, crusinul, feniculul, gingseng, hibiscus, lamaia, lemnul dulce, lemongrass, leusteanul, lotus, macesele, matasea de porumb, menta, frunze de mesteacan, nalba, papadie, senna, soc, trei-frati-patati, urzica si volbura.

Cu toate acestea trebuie sa fiti atente si sa va informati despre efectele secundare pe care le pot avea aceste plante. Este recomandat sa preparati ceaiurile prin infuzie si mai putin prin decoct. Infuzia este cel mai utilizat mod de a prepara un ceai.

Cand sa bei ceaiul de slabit

Pentru a-si atinge scopurile, ceaiurile se beau in anumite momente ale zilei, in functie de actiunea specifica a fiecaruia.

Ceaiurile depurative se iau pe stomacul gol, deci inaintea meselor.

Ceaiurile cu efect laxativ se beau dupa masa. Preferabil, seara, pentru ca efectul lor nu este instantaneu ci necesita 6-8 ore de procesare.

In acest fel, ele actioneaza in timpul noptii iar efectul se va produce dimineata, la trezire, lasand tractul intestinal usor si relaxat. Ceaiurile diuretice nu se beau seara, pentru ca actioneaza destul de repede si nu ne vor lasa sa dormim linistite.

Ceaiurile cu efect tonic, revitalizant, energizant - in mod special, ginseng - nu se beau seara, pentru ca ne vor produce agitatie si insomnie. Ceaiurile cu efect calmant, sedativ, se vor bea seara, pentru ca, baute dimineata, ne vor demobiliza pentru o buna parte a zilei.

Cantitatile recomandate variaza intre una si trei cani pe zi. Daca ceaiul va fi baut inaintea meselor sau dupa fiecare masa, vor fi trei cani. Daca este vorba despre un ceai calmant care se bea inainte de culcare, va fi doar o cana. Este bine sa incepem orice cura cu o cana, ca sa observam efectul si sa surprindem o eventuala intoleranta.

Durata curei poate sa varieze intre trei saptamani si trei luni, cu pauze de o saptamana, pana la o luna. In cura de slabire, ceaiurile se beau neindulcite. Nu se indulcesc cu miere, pentru ca tot indulcire se cheama. Ceaiul se bea caldut, cam la temperatura corpului.

Nu se bea fierbinte pentru ca agreseaza calea digestiva, de la cavitatea bucala si pana la stomac. Nici rece, din frigider, din acelasi motiv. Oricum, ceaiul trebuie baut la scurt timp dupa preparare, inainte de a-si pierde anumite componente volatile. Ceaiurile de slabit nu sunt recomandate in timpul sarcinii si alaptarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#ceai de slabit, #preparare infuzie, #plante uscate , #ceai