Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce ceaiuri bem pe vreme fierbinte

Joi, 10 Mai 2012, ora 11:12
11180 citiri
Ce ceaiuri bem pe vreme fierbinte

Vara inca n-a sosit, mai sunt cateva saptamani pana sa se instaleze calendaristic, dar deja am traversat cateva zile fierbinti, in unele zone din tara chiar caniculare.

Se stie ca pe caldura setea este mai mare, din cauza pierderilor de apa prin transpiratie. Pentru sete se bea apa, plata sau de izvor. In zilele fierbinti se recomanda apa minerala pentru a reface stocul de minerale care se pierde prin transpiratie.

Ceaiul are, de asemenea, proprietatea de a hidrata organismul, are efect racoritor si revigorant, benefic asupra sanatatii generale a corpului. Ca sa bei ceai nu trebuie sa fii bolnav. In zilele fierbinti este de preferat un ceai proaspat preparat in locul bauturilor carbogazoase dulci sau a celor energizante.

Cand vremea este fierbinte, ceaiul de menta, cald, indulcit cu un varf de lingurita de miere de albine, in care ai strecurat si cateva picaturi de zeama de lamaie, racoreste, hidrateaza si-i ofera organismului energie. Toarna o cana de apa clocotita peste doua lingurite de planta bine uscata si maruntita, acopera vasul si lasa sa se infuzeze 10 - 15 minute, apoi filtreaza si bea ceaiul cald. Este gresita ideea ca e bine sa se consume bauturi foarte reci pe vreme calda.

Nu cumpara ceai gata preparat din comert. Este asezonat cu diferite chimicale care sa-i pastreze in timp, culoarea, limpezimea, prospetimea si gustul. Cu un simplu fierbator iti poti prepara ceaiul preferat la birou, in deplasare sau in concediu.

Ceaiul verde, una dintre cele mai bogate surse naturale de antioxidanti, are de asemenea efect benefic asupra sanatatii generale a organismului. Atentie, insa, ceaiul verde contine cofeina ca si cafeaua. Nu se beau mai mult de doua cesti de ceai pe zi si nu dupa ora 4 dupa amiaza deoarece poate provoca insomnii. Nu dati copiilor ceai verde! Gravidele si femeile care alapteaza sa nu bea ceai verde chiar daca reclamele facute sa vanda produsul il recomanda pentru toata lumea. Tineti cont de compozitia ceaiului.

Ceaiurile de fructe, fructe de padure, capsuni si fragi, afine, zmeura, lamai, caise, sunt tonice, vitaminizante, energizante si au un gust foarte placut care place mult copiilor, mai ales. Nu contin cofeina si pot fi baute in orice moment al zilei de toti ai casei, fara rezerve.

Ceaiurile de fructe se prepara prin infuzare: se toarna o cana de apa fierbinte peste unul - doua pliculete de ceai, se lasa la infuzat cateva minute si se bea cald, cu cateva picaturi de zeama de lamaie si indulcit cu putina miere de albine.

Persoanelor care transpira foarte mult li se recomanda ceaiurile antisudorifice de scoarta de salcie sau de stejar si ceaiul de frunze de nuc sau de salvie, care se pot procura de la plafar sau de la magazinele de produse naturiste. Frunzele de nuc si salvia pot fi preparate prin infuzie, cu o lingurita de planta peste care se toarna o cana de apa fierbinte. Scoarta de stejar si salcie se prepara sub forma de decoct, care se fierbe zece minute.

Sa avem sanatate!

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#bauturi canicula, #ceai verde precautii, #salvia infuzie, #ceai scoarta salcie, #ceai transpiratie excesiva , #ceai