Ceaiul de iasomie scade colesterolul si te scapa de stres

Joi, 17 Februarie 2011, ora 22:45
12571 citiri
Ceaiul de iasomie scade colesterolul si te scapa de stres

O ceasca de ceai de iasomie face mai mult decat sa gadile in mod placut papilele gustative. Frunzele acestei plante au o sumedenie de proprietati, mergand de la prevenirea cancerului pana la scaderea nivelului colesterolului.

Proprietati anti-cancer Mai multe studii pe animale au aratat ca iasomia are capacitatea de a incetini evolutia celulelor canceroase. Un studiu realizat pe soareci a aratat ca este benefic mai ales in caz de cancer mamar, in timp ce un altul a scos la iveala faptul ca ajuta in caz de cancer al prostatei.

De altfel, conform Suite101.com, cercetatorii israelieni au reusit sa obtina un medicament anti-cancer folosindu-se de un component al plantei. Testele ulterioare au aratat ca acest medicament inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Se spera ca acest medicament sa intregeasca in curand tratamentul pentru cancer, facandu-l mai eficient.

Amelioreaza anxietatea Un studiu realizat in Japonia a aratat ca mirosul iasomiei are un efect calmant. Cand voluntarii au fost lasati sa miroasa aceasta planta, ritmul batailor inimii lor a scazut, ei devenind mai calmi si mai relaxati. O ceasca de ceai de iasomie e adesea mai buna decat medicamentele menite sa amelioreze anxietatea.

Scade colesterolul Un experiemnt realizat pe hamsteri a aratat ca antioxidantii din ceaiul de iasomie, in special catehinele, au proprietatea de a scadea colesterolul si nivelul trigliceridelor, atunci cand animalele aveau parte de o alimentatie bogata in grasimi. Desi este nevoie de mai multe studii care sa confirme ipoteza in cazul oamenilor, acest tip de ceai poate aduce beneficii celor a caror dieta e bogata in grasimi.

Proprietati anti-bacteriene In cadrul unui studiu realizat la Universitatea de Stat Kansas, s-a aratat ca ceaiul de iasomie are abilitatea de a preveni intoxicatiile cu Salmonella si Listeria, aspect ce si-ar putea gasi aplicabilitatea in industria alimentara, unde se cauta metode naturale de a ucide bacteriile ce au ca efect intoxicatiile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ceai iasomie sanatate, #iasomie colesterol, #iasomie cancer, #iasomie anxietate, #iasomie intoxicatii alimentare, #ceai iasomie beneficii , #ceai