Ceaiul de menta, racoritor si energizant, excelent in aceasta perioada

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 11:35
15837 citiri
Ceaiul de menta, racoritor si energizant, excelent in aceasta perioada

La noi, menta cea de leac, care se foloseste in tratarea diferitelor afectiuni, cunoscuta in multe tari ale lumii mai ales pentru efectul sau racoritor, nu creste spontan, ci doar in gradini, ingrijita de om, unde se inmulteste foarte usor si repede.

Menta se culege pe vreme buna, dupa ce roua de pe frunze s-a uscat, prin taierea cu foarfeca a partilor aeriene, adica tulpina cu tot cu frunze, cu putin inainte ca planta sa infloreasca.

Legenda mentei, amestec de poveste si adevar, spune ca Menthe era iubita lui Pluto. Cand Persefona, sotia lui Pluto, a aflat de legatura celor doi, din gelozie a transformat-o pe Menthe intr-o buruiana care sa fie calcata in picioare de toata lumea. Indurerat, Pluto nu a putut anula vraja, dar a inzestrat planta cu un parfum deosebit, care sa vindece si sa uimeasca. Ca legenda e sau nu adevarata, cert este ca menta are numeroase proprietati terapeutice si este folosita de secole in tratarea cu succes a multor afectiuni.

Pansament pentru stomac

In zilele fierbinti, cum sunt acestea pe care le traversam acum, ceaiul de menta, cald, in care ai strecurat si cateva picaturi de zeama de lamaie, racoreste, hidrateaza si-i ofera organismului energie. In caz de probleme digestive, ceaiul este si pansament pentru stomac.

Toarna o cana de apa clocotita peste doua lingurite de planta bine uscata si maruntita, acopera vasul si lasa sa se infuzeze 10 - 15 minute, apoi filtreaza si bea ceaiul cald. Este gresita ideea ca e bine sa se consume alimente foarte reci pe vreme calda.

Nu cumpara ceai gata preparat din comert. Este asezonat cu diferite chimicale care sa-i pastreze culoarea, limpezimea, prospetimea si gustul. Cu un simplu fierbator iti poti prepara un ceai de menta racoritor si energizant la birou, in deplasare sau in concediu.

Ca sa te convingi ca ceaiul cumparat are conservanti in compozitie, care nu sunt altceva decat otravuri pentru organism, fa un ceai dupa toate regulile stiute si lasa-l pe masa, in bucatarie, timp de trei zile. Uita-te apoi cum arata si ce pluteste deasupra lichidului.

Buna in caz de ameteli si migrene

Infuzia de menta se recomanda in caz de ameteli, migrene, dureri de cap, inflamatii ale gatului, respiratie urat mirositoare. Cu infuzie se poate face si gargara de trei, patru ori pe zi.

Apa de menta, de asemenea excelenta pentru zilele fierbinti, se prepara dintr-o tulpina de planta proaspata, bine spalata, taiata nu prea marunt si pusa de seara pana dimineata intr-o sticla de apa minerala. Se obtine o bautura excelenta pentru o zi de vara.

Menta este si un detoxifiant deosebit, recunoscut, dar nu trebuie consumata in exces deoarece constipa. Cel mult doua ceaiuri de menta pe zi sunt suficiente chiar si cand se bea impotriva crampelor intestinale, a indigestiei ori balonarii.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#menta proprietati terapeutice, #ceai de menta sanatate, #menta beneficii, #menta constipatie , #ceai
Comentarii