Ceaiul si efectele sale detoxifiante

Miercuri, 29 Februarie 2012, ora 20:50
6683 citiri
Ceaiul si efectele sale detoxifiante

Detofixierea zilnica prin ceai ajuta la intarirea sistemului imunitar, un nivel de energie crescut si functii metabolice echilibrate. Aceasta bautura spectaculoasa este extrem de populara pentru ca vine cu numeroase arome si pentru ca ajuta in mod evident sanatatea.

In ceea ce priveste detoxifierea, trebuie inteles faptul ca mancarea pe care o consumam este un combustibil pentru organism. Alimentele procesate, proteinele si grasimile ingreuneaza sistemul digestiv si toxinele nu mai sunt eliberate asa cum ar trebui. In schimb, organismul stocheaza grasime in celule, iar peretii colonului se incarca de asemenea cu reziduuri, ce nu pot fi eliminate atat de usor, conform Ehow.

Daca nu vrei sa tii o cura de detoxifiere drastica, ceaiul baut in cantitati moderate, in fiecare zi, te va ajuta sa iti cureti interiorul de toxine.

Ceai pentru un ficat mai activ

Ficatul stocheaza glucoza sub forma de glicogen si produce bila. Glicogenul este stocat si folosit pentru energie, iar bila este folosita la digerarea alimentelor. Functiile ficatului pot sa fie ingreunate de alimentele grase sau prea bogate in proteine, caci aceste doua elemente sunt cel mai greu de digerat si de eliminat. Daca alimentele nu pot fi metabolizate, ele sunt pastrate sub forma de celule grase.

Ceaiul verde este cea mai potrivita solutie in acest caz, putand fi amestecat cu lapte de ciulin.

Ceaiuri diuretice

Rinichii sunt aceia care filtreaza sangele si ajuta la mentinerea unui echilibru chimic si al unui pH potrivit. Toxinele sunt eliminate odata cu urina, iar daca cele doua mici organe nu mai functioneaza cum trebuie, aceasta ramane in corp si iti afecteaza starea de sanatate.

Ceaiul de lemn dulce si cel de santal sunt cele mai indicate.

Ceaiuri pentru tractul digestiv

Sanatatea colonului este absolut necesara atat pentru intestine curate, cat si pentru absorbirea corecta a nutrientilor vitali.

Ceaiurile de coriandru, turmeric si chimion sunt printre cele mai indicate lichide pe care le poti consuma in acest sens.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#ceai detoxifiere organism, #ceai detoxifiere varietati, #ceai colon curatare, #ceaiuri detoxifiante , #ceai