Cum sa scapi de obiceiurile nocive ale stilului tau de viata

Vineri, 20 Noiembrie 2009, ora 08:13
3999 citiri
Cum sa scapi de obiceiurile nocive ale stilului tau de viata
Foto: motivatehealthyhabits.com

Este greu uneori sa renunti la anumite obiceiuri, oricat de nocive ar fi, daca ti-ai creat in jurul lor un intreg univers. Obisnuinta este cea cu care te vei lupta de fiecare data cand vrei sa incepi un nou regim sau sa-ti schimbi modul de viata.

Renuntarea la fumat, la sarea si painea in exces, iesirea din sedentarism, consumarea a cel putin doi litri de apa pe zi, somnul de noapte la aceeasi ora sunt obiceiuri sanatoase, dar simti uneori ca nu le poti face loc in viata ta, informeaza ehow.com.

Ai incercat sa renunti la obiceiurile alimentare care iti dauneaza si la viciile tale. Este dificil insa sa treci peste placerea de a consuma o mancare piperata, de a fuma tigara de dimineata sau de a adormi dupa miezul noptii, chiar daca stii care sunt riscurile la care te expui.

Te-ai obisnuit sa iti gasesti placere in orice lucru mai putin sanatos, iar eliminarea lor iti ofera senzatia ca esti privat de lucrurile care iti plac. In realitate, aceasta este o tendinta normala a organismului, de a se simti confortabil in orice situatie, oricat de nociva ar fi ea pe termen lung.

Pasi mici, dar siguri

Ai nevoie de vointa si determinare, dar mai ales de un plan bine gandit si o motivatie solida pentru schimbarea viciilor in obiceiuri sanatoase, care iti aduc o satisfactie mult mai mare decat cele pe care le ai acum.

Daca vrei sa elimini din rutina zilnica mai multe obiceiuri care iti dauneaza, cel mai important lucru este sa te ocupi de ele pe rand. Nu le vei putea elimina pe toate deodata si stii acest lucru pentru ca ai incercat de mai multe ori.

Stabileste-ti un termen pentru fiecare, dar nu mai devreme de o saptamana. Acorda-ti timp sa te obisnuiesti cu idea de a avea obiceiuri sanatoase. Din acel moment te vei gandi numai la beneficiile pe care le ai daca faci aceasta schimbare.

Nu vei putea schimba totul intr-o zi. Pasii mici dar siguri sunt cei care vor asigura succesul planului tau. Mai mult, orice obicei va fi inlocuit cu unul similar, dar cu efecte pozitive asupra ta.

Daca vei simti macar pentru o secunda ca ceva lipseste din programul tau obisnuit, fara sa-ti dai seama te vei intoarce la acel obicei, mai repede decat crezi. Scrie intr-un jurnal al noii tale vieti sanatoase care sunt beneficiile pe care le ai si citeste-le cu voce tare de fiecare data cand simti ca vei ceda tentatiei.

Mai mult, fiecare progres inregistrat va fi premiat. In fiecare dintre noi exista dorinta de a primi cate ceva pentru fiecare fapta buna, oricat de maturi si cerebrali suntem.

Daca ai renuntat la sare, poti purta in sfarsit hainele mulate care iti plac pentru ca transpiratia excesiva nu mai este o problema. Mai mult, mainile tale nu vor mai fi umflate in fiecare dimineata si vei avea o digestie normala. Meriti un premiu pentru acest progres, deci nu-ti refuza aceasta placere.

In general, organismul resimte inlocuirea unui obicei nesanatos pentru el intr-o saptamana. In doua saptamani, el se va simti confortabil cu schimbarile facute, iar din acest moment singurul tau impediment in indepartarea obiceiului este obisnuinta.

Tocmai de aceea, autocontrolul este determinant din aceasta faza. Fa-ti obiceiuri noi, pentru ca ele se formeaza rapid, iar capacitatea de adaptare a organismului iti va permite acest lucru. Gaseste placere in inlocuirea facuta si formeaza-ti un nou univers in jurul sau.

O luna este de ajuns pentru a renunta la obiceiurile mai putin sanatoase, daca vointa nu iti va lipsi in nici un moment. Scrie fiecare progres pe care il inregistrezi si reciteste in fiecare zi evolutia pe care ai avut-o. Te vei simti mandru ca ai putut realiza acest lucru, iar motivatia va fi cu atat mai solida.

Nu este un lucru imposibil sau foarte greu sa renunti la obiceiurile nesanatoase sau viciile tale.

Secretul reusitei consta in hotararea de a avea o viata sanatoasa, placerea de a avea randament pe tot parcursul zilei, de a te simti energic si a avea un trup frumos, de invidiat. Ce mai astepti. Nu ai inceput deja jurnalul tau de viata sanatoasa?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#obiceiuri sanatoase, #plan viata sanatoasa, #scapa de vicii , #ceai