Femeile si abuzul de alcool

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 09:00
3224 citiri
Femeile si abuzul de alcool

O doza fixa de alcool afecteaza in mod diferit organismul femeii si al barbatului. Greutatea corporala a femeilor este de obicei mai mica decat cea a barbatilor, de aceea o anumita cantitate de alcool este mult mai daunatoare pentru femei decat pentru barbati.

Toate procesele functionale ale corpului feminin sunt supuse ciclului hormonal, care poate fi, de asemenea, afectat de consumul de alcool. In doze mari alcoolul afecteaza glandele suprarenale ale femeilor, glande care incep sa produca hormoni masculini, scrie teenproblem

Acest proces conduce la acumularea hormonilor masculini in organism, avand ca efect o schimbare a chipului femei si capatarea unui aspect mai robust al corpului. Vocea devine mai groasa, mai grava. Pentru femeile care abuzeaza de consumul alcoolului menopauza incepe mult mai devreme decat in cazul femeilor care evita consumul de licori bahice.

Chipul femeii iubitoare de spirtoase isi pierde din culoarea si forma obisnuita, iar dimineata arata ca un balon umflat. Deshidratarea cauzeaza aparitia cercurilor negre din jurul ochilor precum si a cearcanelor pronuntate.

Sub influenta hormonilor masculini, grasimea este redistribuita si se depune de la talie in jos. Dupa ani caracterizati prin consum regulat de alcool, femeia capata asa-numita "burta de bere".

Venele isi pierd treptat elasticitatea conducand la aparitia bolilor cardiovasculare, a neplacerilor legate de circulatia sangelui, subtierea parului, unghii friabile si oboseala cronica.

Alcoolul este extrem de periculos pentru viitoarea mamica. Abuzul de bauturi spirtoase poate duce la infertilitate, deoarece alcoolul produce depunerea de grasimi in ovare si implicit apar probleme in timpul ovulatiei.

In cazul femeilor insarcinate, consumul de alcool poate duce la avort spontan precum si la o nastere prematura.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...