Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

La ce e bun uleiul esential din arbore de ceai

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 08:08
28008 citiri
La ce e bun uleiul esential din arbore de ceai
Foto: wikimedia.org

Uleiul esential din arbore de ceai este foarte popular pentru numeroasele sale intrebuintari curative. Se gaseste in magazinele de profil si in unele cazuri doar o picatura este suficienta pentru ca raceala, arsurile, matreata ori infectiile pielii sa dispara.

Produsul se obtine din distilarea frunzelor arborelui de ceai, originar din Australia. Are proprietati antibacteriene si antivirale si poate fi folosit simplu sau in combinatie cu alte uleiuri esentiale, pentru tratarea anumitor afectiuni, informeaza hubpages.com.

Daca nu stiai, o picatura de ulei esetial de arbore de ceai te scapa de infectiile usoare, iritatiile pielii sau ranile superficiale. Se adauga de mai multe ori pe zi direct pe zona afectata, nediluat, pana cand rana se inchide si nu mai exista semne ale infectiei.

Impetigo este o infectie a pielii contagioasa, specifica scolarilor. Poti scapa de aceasata afectiune prin prepararea unui remediu natural format din ulei esential din arbore de ceai, levantica si migdale. Se aplica direct pe zona infectata de trei ori pe zi si doar intr-o saptamana infectia celui mic va disparea.

Herpesul poate fi si el vindecat cu un strop din uleiul esential, daca acesta se aplica de patru ori pe zi. Este si un remediu eficient impotriva inflamatiilor. Se aseaza pe zona cu probleme o compresa impregnata cu ulei esential si se asteapta cateva minute. Dupa indepartare, daca mai este nevoie, se mai aplica o alta compresa.

In cazul racelilor, infuzia in care ai adaugat cateva picaturi din uleiul esential de arbore de ceai si eucalipt este cel mai bun remediu pentru desfundarea nasului si refacerea mucoasei nazale normale.

Mai mult, pentru cei care sufera de astm, o compresa in care ai picurat cateva picaturi de ulei esential este ideala pentru a elibera caile respiratorii in caz de criza.

Pentru ingrijirea si frumusetea ta, arborele de ceai este ideal in cazul matretii. Se aplica dupa spalarea parului, masand radacina, iar dupa 20 de minute se indeparteaza cu apa calduta si samponul obisnuit. Repeta procedura de trei ori pe saptamana. Daca afectinea este mai severa si ai coji inestetice, atunci spala-te cu ulei esential o data la doua zile.

Pentru o respiratie frumos mirositoare, adauga intr-o mica sticla putina apa si cateva picaturi de ulei esential. Ai obtinut apa de gura perfecta pentru fiecare zi si situatie, dar nu inghiti produsul pentru ca este toxic.

Dupa ras, poti dezinfecta lama ta asezand-o si clatind-o intr-un pahar cu apa in care ai picurat ulei esential din arbore de ceai. Vei sti cu siguranta ca lama ta este ferita de bacterii si curata, deci poate fi din nou folosita.

Pentru indepartarea mirosului picioareleor, le poti spala cu un prosop mai aspru de fiecare data cand vrei sa te incalti. Adauga in apa ta ulei esential din arbore de ceai pentru ca transpiratia piciorului sa te ocoleasca si implicit mirosul neplacut.

Pentru a indeparta insectele de la tine din casa, adauga in produsele de curatenie ulei esential din arbore de ceai. Nu vei mai avea nevoie de spray-uri costisitoare sau alte produse toxice, pentru ca insectele dispar imediat.

Pentru hainele tale, adauga in masina de spalat, odata cu balsamul, cateva picaturi de ulei esential. Vor fi pufoase, frumos mirositoare si isi vor pastra prospetimea mai mult timp.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#arbore ceai raceala, #arbore ceai infectie, #arbore ceai matreata , #ceai