Plante care restabilesc functiile renale

Vineri, 26 August 2011, ora 09:40
28501 citiri
Plante care restabilesc functiile renale

Cand nu existau medicamente, oamenii bolnavi si-au cautat leacul in natura, au incercat, au experimentat pe ei insisi, au mers prin excludere.

Si asa, din generatie in generatie, au ajuns pana la noi, cei de astazi, remediile pe baza de plante care dovedesc cat de eficiente sunt aceste leacuri. Cercetarile moderne nu fac decat sa confirme ca exista plante care contin substante necesare restabilirii functiilor renale.

Matasea de porumb contine saruri de potasiu si are efect alcalinizant. Ceaiul fierbinte din matase de porumb ajuta la eliminarea toxinelor din organism si la regenerarea sistemului urinar, a eliminarii pietrelor de la rinichi si imbunatateste functiile bilei si ale ficatului. Ceaiul se recomanda si in caz de hipertensiune arteriala, cu conditia sa nu existe tratament medicamentos cu furosemide.

Ceaiul se prepara turnand o cana de apa clocotita peste o lingurita de planta uscata si maruntita. Se acopera vasul, se lasa la infuzat cateva minute, apoi se strecoara. se beau zilnic doua ceaiuri inainte de nesele principale. Se recomanda cure de zece zile cu pauza de cinci zile.

Ceaiul de cozi de cirese se bea in caz de infectii urinare si litiaza renala, pentru cresterea diurezei, ca atare sau in combinatie cu alte plante care au efect diuretic. Medicii recomanda minimum doi, trei litri de ceai pe zi, din cozi de cirese, matase de porumb, pir sau coada calului, toate acestea avand puternice efecte diuretice.

Decoctul se prepara punand la fiert intr-o jumatate de litru de apa doua lingurite de codite uscate. Se fierb la foc mic timp de zece minute, apoi se lasa 20 de minute la infuzat. Decoctul se bea intre mese, pe parcursul zilei, in trei, patru prize, indulcit sau neindulcit, dupa preferinta.

Infuzia se prepara punand o lingurita de planta bine uscata intr-o cana de apa clocotita. Se lasa zece minute la infuzat dupa care se filtreaza si ceaiul se bea cald in caz de tuse, dureri de stomac, lumbago si boli de rinichi.

Cura de strugurii se recomanda persoanelor cu litiaza de orice fel. Strugurii au proprietatea de a imbunatati functionarea rinichilor si cailor urinare, scad tensiunea arteriala, intaresc vasele de sange care iriga rinichii si ajuta la vindecarea insuficientei renale.

Coada-calului se recomanda atat sub forma de infuzie cat si ca bai de abur la sezut. La farmacie cereti coada-calului pentru ceai si coada calului pentru bai. Cunoscatorii stiu care e diferenta. Infuzia se prepara dintr-o lingurita de planta peste care se toarna o cana de apa clocotita. Cu decoct de planta se fac bai fierbinti de sezut, astfel incat temperatura in aceasta zona sa creasca si pielea sa absoarba vaporii calzi. Trebuie sa te infasori intr-un prosop mare sau un halat de baie.

Sa avem sanatate!

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#matasea de porumb beneficii, #cozi de cirese ceai, #coada calului pentru bai , #ceai