Cum slabesc vedetele trecute de prima tinerete?

Duminica, 03 August 2008, ora 13:42
21261 citiri
Cum slabesc vedetele trecute de prima tinerete?

Si vedetele sunt oameni de aceea isi dezvaluie secretele siluetei de vis. Irina Reisler, Corina Chiriac, Liviu Ionescu si Ozana Barabancea s-au luat la tranta cu celulele adipoase si au obtinut victorii mai mici sau mai mari.

Din lupta impotriva kilogramelor in plus toate au invatat ca un stil de viata sanatos, articulat in timp, e calea cea mai sigura pentru rezultate durabile, informeaza Adevarul.

Producatoarea tv Irina Reisler a tinut o dieta cu zambetul pe buze. Ea a reusit sa scape de 44 kg in decursul unui an. De la cele 100 kg acumulate in timpul si dupa sarcina, Irina a ajuns la 56 kg.

"Prima dieta pe care am tinut-o a fost o dieta soc, hiperproteica, renumita in intreaga lume. Se numeste regimul de 13 zile, conceput de Clinica Mayo si este unul recomandat cardiacilor supraponderali inainte de operatii, cand trebuie sa slabeasca rapid si fara dezechilibre.

Dupa cele 13 zile, timp de un an, am tinut regimul disociat, un regim vechi de mii de ani, venit din medicina traditionala chineza. Trei zile se mananca doar produse vegetale, trei zile doar produse animale", spune Irina.

"Totusi, cel mai greu nu este sa slabesti, considera vedeta, ci sa mentii rezultatele."

In prezent, Irina isi mentine greutatea sub control "cu efort, cu ambitie, cu un minimum de echilibru", insa si cu multe salate, putine dulciuri si fara excese.

"Aceasta imi este conformatia; nu am fost niciodata slaba si incerc sa nu fac o obsesie din slabit", declara Irina. Ea ne sfatuieste sa nu tinem diete dupa sfatul vecinei.

Nu exista diete universale; ce mi se potriveste mie, tie s-ar putea sa-ti faca rau. Nu abandonati lupta cu kilogramele la prima perioada de palier care apare. Tineti o dieta cu zambetul pe buze. Optimismul si gandirea pozitiva fac minuni.

Cantereata Corina Chiriac este de parere ca nefericirea ne ingrasa.

Vedeta a declarat ca inainte de a incepe o dieta este bine sa analizam situatia noastra emotionala.

Dupa ce a constientizat aceste "adevaruri amare", cantareata a cautat sprijinul unui nutritionist care i-a alcatuit o dieta in urma unor serioase analize medicale.

Corina a reusit sa slabeasca aproximativ 35 kg intr-un an si jumatate, ajutata fiind si de gimnastica.

Vedeta a ales aerobicul in apa pentru ca apa "e blanda cu incheieturile, dar severa cu masa musculara, pacalindu-te in acelasi timp ca efortul depus e mic".

Marea provocare a unui regim este de a nu lasa monotonia sa se instaleze in meniu. "Am ajuns la concluzia ca absoluta mea prioritate era sa slabesc urgent macar 20 de kg. Eram hotarata sa mananc numai dopuri de pluta daca ar fi fost nevoie!", declara Corina.

In prezent, Corina Chiriac isi mentine silueta adoptand un mod de viata echilibrat.

"Am acelasi regim, dar mai fac uneori mici, foarte mici exceptii. Altfel, ma voi ingrasa la loc, ceea ce ar fi o tragedie, mai ales pentru moralul meu, ca sa vorbim numai despre asta. Ce-as face apoi cu toate toaletele mele pentru aparitii publice si pe care abia daca le-am imbracat o data, maximum de doua ori?!"

Patronul agentiei de modele MRA, Liviu Ionescu, a adoptat dieta Michel Montignac, pe care a combinat-o cu teoria regimului in raport cu grupele sangvine.

El a slabit 25 kg in opt luni, apeland de asemenea la efort fizic consistent. Liviu isi aminteste de chinurile prin care a trecut in timpul dietei: "In primele doua luni imi venea sa ma urc pe pereti.

Am schimbat programul meselor si mi-am fortat corpul sa accepte hidratarea.

" Pentru a-si mentine greutatea, Liviu are acum o alimentatie corecta si respecta in continuare principiile regimului ales. A eliminat zaharul, painea si carnea de porc.

"Sunt doua scopuri de atins atunci cand vrei sa slabesti: unul este estetic, celalalt se refera la sanatate", spune el, sugerandu-le celor care vor sa slabeasca sa se gandeasca in primul rand la sanatate.

Artist liric la Opera Romana, actrita si cantareata de jazz, Ozana Barabancea spune ca a reusit sa dea jos 22 cm din talie dupa nasterea fetitei sale, cu ajutorul doctoritei Mirela Miertoiu.

Artista a renuntat complet la dulciuri, fainoase, grasimi si sucuri acidulate.

"Totul vine de la << mansarda >>", marturiseste Ozana pe un ton glumet. "Cu cat sunt mai stresata, cu atat mananc mai dezordonat".

Cantareata este de parere ca pentru a slabi este nevoie de multa ambitie. Se opune vehement infometarii si recomanda un meniu de bun-simt. "Pestele si fructele de mare sunt foarte bune pentru dieta", mai spune aceasta.

Cantareata Mariah Carey a slabit 9 kg in primavara aceasta cu ajutorul unui nutritionist care i-a servit si drept antrenor de fitness.

Vedeta a ales sa faca schimbari in stilul de viata fara sa cada in capcana dietelor care promit rezultate spectaculoase in timp scurt.

Oprah Winfrey, regina talk-show-ului american, se lupta necontenit cu greutatea sa oscilanta.

Vedeta a apelat la nenumarate diete, ultima sa incercare fiind o cura de 21 de zile inspirata de cartea lui Kathy Freston, "Quantum Wellness", care interzice cofeina, zaharul, alcoolul, glutenul si produsele de origine animala.

Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în...
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Mișcări și rotiri controlate, dar și pauze la fiecare 45 de minute... Acestea sunt doar două dintre recomandările specialiștilor pentru cei care au demarat maratonul curățeniei înainte de...
#dieta, #vedeta, #sanatate, #Corina Chiriac, #Irina Reisler , #celulita