Cerealele integrale te ajuta sa slabesti sanatos

Marti, 09 Decembrie 2008, ora 09:56
8374 citiri
Cerealele integrale te ajuta sa slabesti sanatos

Graul, secara, orezul brun si porumbul ofera energie organismului si ajuta la arderea kilogramelor in exces. Consumate la fiecare mic dejun, cerealele regleaza tranzitul intestinal si scad glicemia.

Prin continutul mare de fibre si prin absenta colesterolului, cerealele integrale accelereaza tranzitul intestinal si modifica microflora intestinala. Specialistii apreciaza ca un consum frecvent de cereale contribuie la scaderea in greutate si la reducerea nivelului zaharului din sange, conform Adevarul.

Cerealele integrale sunt sarace in grasimi si in colesterol si bogate in acizi grasi esentiali, fosfor si complexul de vitamine B.

Ii lasa indiferenti pe barbati

Femeile care consuma cereale integrale au un risc cu 30% mai mic de a se ingrasa, arata un studiu realizat la Universitatea din Michigan, SUA. Explicatia: persoanele amatoare de cereale consuma mai multe fibre si mai putine grasimi in timpul zilei. Dar efectul acesta nu se remarca la barbati.

In cadrul studiului, persoanele de sex masculin si-au mentinut greutatea, indiferent de ora la care au consumat cereale.

Graul, bun pentru creier

Graul, o cereala foarte sanatoasa, contine aproape toate oligoelementele si foarte multe vitamine, dintre care cele mai importante sunt vitaminele B6 si B12, esentiale pentru buna functionare a creierului. Datorita proprietatilor nutritive, emoliente, laxative, antidiuretice, tonice, remineralizante, reconfortante si sedative, terapia cu grau este benefica in peste 60 de afectiuni, dintre care boli cardiace, cancer si tuberculoza.

Sunt si specialisti care atrag atentia asupra efectului negativ al consumului de grau in exces. Astfel, nutritionistul Gillian Mc.Keith, directorul clinicii Mc.Keith din Londra, sustine ca excesul de grau poate avea un efect negativ asupra sangelui si a organelor interne.

Pentru cei care fac alergie la grau, hrisca este o alternativa. Aceasta este bogata in minerale (calciu, magneziu, potasiu, fosfor, fier, zinc), proteine, bioflavonoide, care imbunatatesc circulatia sangelui si cresc rezistenta vaselor sanguine.

Secara, tratament in 30 de afectuni

Datorita substantelor energizante si nutritive, secara este benefica in tratamentul a peste 30 de afectiuni.

Specialistii o recomanda in special diabeticilor. Ateroscleroza si maladiile vasculare au o incidenta mai scazuta in randul celor care consuma frecvent paine de secara.

Pentru diminuarea riscului de boli cardiovasculare, este indicat si consumul de orez brun. Spre deosebire de orezul alb, cel brun contine mai multe fibre, vitamine (A, B1, B2, B6, B8), minerale (mai ales fosfor, calciu, magneziu, zinc) si mai putin zahar.

Porumbul, recomandat in bolile renale

Porumbul este o cereala foarte valoroasa din punct de vedere nutritional. Din compozitia sa nu lipsesc minerale esentiale pentru organism (fosfor, magneziu, potasiu, calciu, zinc) si vitamine (din complexul B alaturi de C, E, F si K).

De la porumb se valorifica: matasea (recomandata in afectiuni renale, cardiace, obezitate, vezica urinara), boabele de porumb (sub forma de faina) si germenii de porumb (sub forma de ulei, sunt recomandati persoanelor cu ateroscleroza si cu hipercolesterolemie).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

5 fructe bogate în zahăr, de evitat în curele de slăbire
5 fructe bogate în zahăr, de evitat în curele de slăbire
Fructele au un conținut bogat de vitamine și minerale, însă unele dintre ele au și o cantitate importantă de zahăr. De aceea, este mai bine să nu exagerezi cu consumul acestora, căci pot...
Schimbări foarte simple care vor ajuta pe oricine să slăbească și să se mențină fără dietă sau calorii numărate
Schimbări foarte simple care vor ajuta pe oricine să slăbească și să se mențină fără dietă sau calorii numărate
Un nutriționist a detaliat o serie de schimbări simple de stil de viață care vor ajuta pe oricine să piardă în greutate, fără să elimine mâncărurile preferate sau să urmeze o dietă...
#cereale, #dieta, #kilograme, #slabit , #cereale