Reteta perfecta de ciocolata calda

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 08:45
16041 citiri
Reteta perfecta de ciocolata calda
foto: ciocolata calda

Cui nu-i place ciocolata calda? Este perfecta pentru vremea asta si, in plus este si foarte sanatoasa pentru ca pudra de cacao este plina de antioxidanti si minerale.

Daca vrei sa-ti faci ciocolata calda adevarata, iata cum arata reteta clasica, ca in barurile din Italia.

Prepararea este rapida, iar in cinci minute ai cea mai autentica ciocolata calda, cremoasa si aromata, tare si intensa, daca urmaresti reteta publicata de Positively Beauty.

Ciocolata calda se prepara cu lapte. Este de preferat cel integral, pentru ca rezultatul este mai consistent si mai gustos. Cu lapte de soia nu merge, asa ca daca nu vrei lapte, renunta la surogate si pune apa. La final poti adauga frisca sau o lingurita de smantana, pentru un plus de savoare.

La capitolul arome poti varia de la vanilie la scortisoara, ghimbir si coaja de portocala rase fin, nucsoara sau alune prajite si macinate foarte fin.

Ingredientele pentru mixul de ciocolata sunt: 100 de grame ciocolata neagra cu 55-70% cacao, sase linguri de cacao, doua linguri de zahar brun, patru linguri de zahar alb, sase lingurite de amidon de porumb. Adauga ce fel de arome vrei.

Taie ciocolata in bucati si pune toate ingredientele intr-un procesor. Transforma totul in pudra. Foloseste impulsuri scurte si fa pauze, pentru ca amestecul sa nu se incalzeasca, pentru ca se topeste ciocolata. Amestecul rezultat se pastreaza intr-un borcan inchis, la loc intunecat si racoros.

Pentru a face ciocolata calda foloseste trei-patru lingurite pline din acest amestec si 200 de mililitri de lapte cald care se fierb impreuna pe foc, mic, 2-3 minute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ciocolata, #retete culinare, #bauturi calde sanatoase , #ciocolata