Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Totul despre ciocolata

Sambata, 10 Martie 2012, ora 09:37
16500 citiri
Totul despre ciocolata
Foto: Good Food

Cine poate sa refuze o bucatica de ciocolata? Nimeni. Cel mai iubit si mai gustat dulce din lume este un aliment in buna masura sanatos. Cu o conditie, sa fie de calitate si sa fie consumat des, dar in cantitati mici.

Oficial exista trei tipuri de ciocolata. Ciocolata neagra este ciocolata fara lapte. Legislatia europeana nu recunoaste adjective "neagra" sau "simpla", care sunt adaugate la acest tip de ciocolata, scrie BBC.

Ciocolata neagra, ca sa poata avea acest nume, trebuie sa contina cel putin 35% cacao in substanta solida si cel putin 18% unt de cacao. Cu toate acestea, continutul de cacao poate fi, si de multe ori este, mult mai mare decat atat, si poate ajunge pana la 80% si chiar 85%.

Ciocolata de inalta calitate are un gust amarui si foarte aromata. Ciocolata neagra este sanatoasa, fiind o foarte buna sursa de antioxidanti.

Ciocolata cu lapte contine grasimi din lapte, lapte praf sau lapte condensat, care dau un gust dulce si textura mai fina. Ciocolata cu lapte trebuie sa contina un minim de cacao in substanta solida de 20% si 20% lapte inclusiv grasimi din lapte.

Ciocolata alba nu este ciocolata din punct de vedere tehnic, deoarece nu contine cacao, ci doar unt de cacao, zahar si lapte. Ciocolata alba trebuie sa contina substante solide din cacao, respectiv unt de cacao, in proportie de cel putin 14%, iar lapte si grasimi din lapte cel putin 3,5%.

Despre valorile calorice pe care le are ciocolata trebuie spus ca diferentele intre cele trei tipuri sunt mici. Cele mai multe calorii le contine ciocolata cu lapte, 565 calorii. Urmeaza ciocolata alba, care are 540 calorii si ciocolata neagra cu 65% cacao, care are 535 calorii.

Cea mai "slaba" este ciocolata cu 86% cacao care contine 520 calorii. Diferentele sunt date de concentratia de cacao si de cantitatea de zahar. Contribuie la stabilirea numarului de calorii si grasimile din cacao, lapte si cele adaugate. Dar un patratel de ciocolata are doar 50-60 de calorii.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#ciocolata beneficii, #ciocolata neagra nutritie, #antioxidanti beneficii ciocolata , #ciocolata