Spune stop colesterolului!

Marti, 27 Aprilie 2010, ora 08:09
9525 citiri
Spune stop colesterolului!
Foto: webmd.com

Valorile ridicate ale colesterolului cresc riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Tocmai de aceea, pe langa medicatia prescrisa de medic, trebuie sa stii ca si stilul de viata si de alimentatie se vor schimba, pentru ca orice complicatie sa te ocoleasca.

Webmd.com ofera cateva ponturi alimentare fulger pentru cei care au colesterolul ridicat. Sunt la-ndemana, nu presupun un efort si o schimbare radicala a stilului de viata, deci poti urma aceste sfaturi pentru a mentine colesterolul sub control.

De multe ori consumi de doua ori mai multa mancare de cat ai nevoie in mod normal fie pentru ca esti obosit si ai nevoie sa te energizezi, fie ca nu ai avut timp. Daca ai probleme cu valorile ridicate ale colesterolului, trebuie sa stii ca vei manca un anumit gramaj pentru fiecare masa. Astfel, cel mai bun etalon este mana ta. Alege bucati de carne cat palmma ta, la fel si peste ori legume.

Garnitura de orez si legume va fi exact cat o cupa a mainii tale. La fel si legumele si fructele proapete. Incearca sa eviti excesele, pentru ca balonarile si lipsa poftei de mancare nu te vor ocoli. Consuma fructe cat palma ta, de mai multe ori pe zi si vei sti cu siguranta ca te afli in limitele regimului recomandat de catre medici.

Mai mult, o persoana care are probleme cu valorile colesterolului va consuma de noua ori pe zi fructe si legume, in diferite specialitati, sortimente si cat mai diversificate. Vei vedea ca mai multe fructe consumate semnifica de fapt mai putine grasimi.

Pestele va face parte din alimentatia zilnica. Opteaza pentru portii cat palma ta la o singura masa, iar cea mai buna alegere este somonul. Acizii grasi omega 3 continuti de peste mentin scazute valorile colesterolului si impiedica formarea plagilor la nivelul arterelor. Mai poti consuma si sardine, ton sau pastrav pentru diversificarea meniului.

Incepe ziua cu lapte si cereale de grau. Fibrele si carbohidratii continuti au ca efect mentinerea senzatiei de satietate un timp mai indelungat. Mai mult, au rolul de a reduce actiunea colesterolului rau, provenit din grasimile nesanatoase din alimentatie.

Nu uita de nucile si alunele pauzelor de la pranz. Sunt foarte importante pentru sanatatea inimii si nu uita ca dupa fiecare masa sa iei o mana de nuci, pentru a rezista tentatiei de a consuma mult. Pentru un efect imediat, opteaza pentru produsele proaspete, fara ciocolata sau zahar ori caramel.

Ai nevoie totusi de grasimi sanatoase in fiecare zi. Specialistii americani sunt de parere ca un organism sanatos are nevoie de 35% grasimi pentru a avea zilnic energie. Deci poti consuma alimente care contin grasimi, dar in cantitati mici, pentru ca valorile colesterolului sa fie mentinute in limite normale.

In dieta ta vor fi mai multe pastai si mai putini cartofi. Opteaza mai mult pentru legumele fierte decat prajite sau chiar inabusite. Daca vrei sa iei masa in oras intreaba mai intai ce contine mancarea comandata si cum se prepara pentru a sti exact ce consumi si in ce cantitate.

Cel mai important lucru insa pentru persoanele care au probleme cu valorile colesterolului este sa faca miscare in fiecare zi, sub orice forma.

Fie ca mergi pe jos, in parc cu cel mic, la cumparaturi sau urci scarile renuntand la lift, 30 de minute in fiecare zi vor fi rezervate efortului fizic pentru ca regimul alimentar sa fie eficient si grasimile nesanatoase sa fie o simpla amintire.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#regim colesterol, #mancare colesterol, #alimentatie colesterol ridicat , #colesterol