3 sfaturi de pe care sa le aplici chiar de azi, ca sa ai grija de tine

Advertorial
Miercuri, 08 Aprilie 2020, ora 11:35
10971 citiri
3 sfaturi de pe care sa le aplici chiar de azi, ca sa ai grija de tine
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Traim intr-o lume extrem de agitata, iar vietile noastre sunt pline de factori de stres, de la termenele limita foarte stranse pe care le primim la serviciu, pana la cresterea copiilor sau dificultatile financiare.

In acest carusel de probleme si emotii, sa ai grija de tine este pe cat de important, pe atat de dificil pentru majoritatea oamenilor.

Iata cateva sfaturi pe care ar trebui sa incepi sa le aplici si tu, daca vrei sa iti schimbi in bine viata.

1. Incearca sa te odihnesti

Fie ca ai copii mici, care se trezesc in timpul noptii, fie ca nu poti dormi din cauza grijilor care te macina, stii cat de important este somnul, pentru ca observi efectele nocive ale insomniei. Organismul uman are nevoie de repaus, cel putin 6-7 ore pe noapte. Asigura-te ca ii oferi corpului tau acest ragaz.

Este foarte importanta pregatirea pe care o faci inainte sa te culci. Elimina din camera in care dormi orice dispozitiv tehnologic care te poate distrage, seteaza temperatura ambientala la cel mult 22 de grade si trage draperiile, pentru ca primele raze ale soarelui sa nu te trezeasca.

In plus, este important sa te eliberezi de factorii care iti perturba somnul. Cel mai important dintre acestia este stresul.

Practica yoga sau meditatia inainte de culcare, asculta muzica speciala pentru inducerea starii de somn, elibereaza-ti mintea de ganduri si griji.

Nutritionistii spun ca este foarte important sa nu mananci cu cel putin 3 ore inainte sa adormi. Iar printre produsele total contraindicate inainte de somn se numara cafeaua si dulciurile.

2. Fa o sedinta de spa la tine acasa

Este foarte relaxant sa mergi la un spa, unde toata lumea are grija de tine si te rasfata. Totusi, daca nu ai timp sau resurse pentru asa ceva, poti face o sedinta de spa chiar la tine acasa. E simplu.

Umple cada cu apa in care amesteci saruri parfumate si uleiuri esentiale. Uleiul de portocala este revigorant, iar cel de lavanda este relaxant. Aprinde lumanari si betisoare parfumate.

Foloseste gelul tau de dus preferat si bucura-te de cel putin 15 minute de relaxare. Continua ritualul si dupa ce ai terminat baia. Aplica o masca hidratanta si crema de corp preferata. La final, te vei simti mai relaxata, mai rasfatata si vei avea un tonus mult mai bun.

3. Fa sport zilnic

Chiar daca suna complicat, sa faci sport zilnic nu este chiar atat de greu. Sigur ca un antrenament la sala sau o repriza de alergare in parc nu vor fi facute in fiecare zi decat de catre cei foarte motivati sau pasionati de sport. In schimb, exista multe exercitii pe care le poti face zilnic, pentru a te misca si a te mentine in forma.

Primul si cel mai eficient este mersul pe jos. O plimbare in ritm alert, timp de 30 de minute pe zi, face minuni pentru tonus si sanatate. Renunta la masina sau, daca folosesti mijloacele de transport in comun, mergi cateva statii pe jos. Vei vedea ca miscarea iti face foarte bine, atat fizic cat si psihic. In plus, poti face acasa exercitii de streching usoare.

Starea de bine trebuie cultivata, iar aceste sfaturi te ajuta sa o mentii. Nu uita ca trebuie sa ai grija si de tine, asa cum ai si de cei dragi.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#produse cosmetice online, #Avon Romania , #cosmetice