Ce inseamna cosmetica dentara

Luni, 15 Martie 2010, ora 08:38
5788 citiri
Ce inseamna cosmetica dentara
Foto: dentrix.ident.com

Procedurile de cosmetica dentara au rolul de a-ti infrumuseta dantura si a avea un zambet stralucitor. Inainte de a apela la un cabinet specializat, sanatatea orala este esentiala. Astfel, fara o dantura intarita si sanatoasa nu poti opta pentru nici una dintre procedurile specifice pentru ca ele pot fi aplicate numai in conditii de sanatate si siguranta a danturii tale.

Albirea dintilor face parte din sedintele de cosmetica dentara. Solutia folosita in cabinetele de specialitate contine 12 pana la 35% peroxid, iar dintii se pot albi cu trei pana la opt nuante, informeaza howstuffworks.com.

Procedura consta in aplicarea gelului pe intreaga dantura si activarea componentelor sale prin mici interventii cu laser.

Dupa o ora chiar poti avea rezultatele dorite, daca interventia se realizeaza intr-un cabinet specializat si dantura ta este sanatoasa si intarita. Daca esti consumator de cafea sau fumator, sedintele de albire a dintilor pot dura de la doua chiar pana la sase saptamani pentru a fi eficiente.

Implantul de coroane din portelan este o alta procedura a cosmeticii dentare. Rolul coroanelor este de a inveli complet un dinte deteriorat, de a corecta forma acestuia sau a obtine alinierea corespunzatoare cu restul danturii.

Si aceasta procedura consta in sedinte cu laser, si nu afecteaza cu nimic sanatatea dintelui. Dimpotriva, rezultatul este o dantura perfecta, alba si stralucitoare. Solutiile folosite insa pot provoca iritatii, dar ele pot fi evitate si controlate daca apelezi la un cabinet specializat in astfel de proceduri.

Modelarea dintilor poate fi o interventie necesara pentru persoanele care nu au dantura egalizata. Specialistii in astfel de interventii iti pot rotunji dintii sau modela corespunzator pentru ca intreaga dantura sa fie la acelasi nivel si sa aiba aceeasi forma. Sedintele nu sunt mai mari de 30 de minute si nu afecteaza cu nimic sensibilitatea dintelui.

Daca dintii tai nu au aceeasi culoare, poti opta pentru o sedinta de cosmetica dentara, cu rolul de a avea dantura uniforma, la aceeasi culoare, fara pete inestetice. Procedura consta in acoperirea dintelui cu o rasina protectoare, rezultatele fiind similare coroanelor dentare, dar este mai putin costisitoare.

Pot fi realizate si implanturi de rasini sau portelan pentru inlocuirea unui dinte. Forma va fi aceeasi cu a intregii danturi pentru ca stomatologul va realiza tipare de dinti proprii fiecarei danturi. Pentru copii, cele mai comune interventii de cosmetica dentara sunt protezele. Pentru a fi eficiente, ele pot fi purtate chiar si doi ani, in functie de forma dorita.

Oricare ar fi procedura de cosmetica dentara pentru care vrei sa optezi, nu uita ca sanatatea orala este esentiala. Este foarte important mai intai sa ai dintii sanatosi, fara nici o carie si sa nu fie sensibili la alimente dulci, sarate sau acre.

Poti face o asemenea investitie, daca vrei sa ai un zambet frumos, iar dintii tai sa isi recapete forma si aspectul natural, chiar daca alimentele consumate si-au pus amprenta asupra aspectului lor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#cosmetica dentara, #infrumusetare dantura, #albire dinti, #indreptae dinti , #cosmetice